23948sdkhjf

Mini-mølle fra Vestas skal sætte strøm på Afrika

Vindmølleproducenten har sammen med Danida lanceret et projekt, der skal sikre strøm til kenyanere uden for det etablerede elnet.

Udover Vestas og Danida er DTU og VedvarendeEnergi en del af projektet, skriver Ingeniøren.
 
Kun 35 procent af indbyggerne i Afrika har adgang til daglig strøm, og der er ikke udsigt til, at det etablerede elnet kommer ud i alle afkroge af kontinentet. Derfor er det nødvendigt at etablere såkaldte mini-grids med lokal strømproduktion.
 
Vestas’ andel af projektet består i at udvikle en helt ny vindmølle, som er både mindre og billigere end de gængse møller. Den skal nemlig kunne konkurrere med for eksempel solcelle-løsninger.
 
- Der er som sådan ikke tale om en vindløsning til Afrika, men en integreret energiløsning, der kombinerer de forskellige teknologier, siger Ivan Nygaard, der er senior forsker på DTU, til Ingeniøren.

I en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet udtaler Anders Vedel, executive vice president for Business Unit Power Solutions i Vestas, om projektet:

- Vi mener, at vind, med den rette teknologi, kan blive en central del af elforsyningen i landdistrikterne i blandt andet Afrika. Vi er derfor meget glade for, at vores projekt er blandt de udvalgte. Vestas har lang erfaring med at opbygge nye markeder, blandt andet på det afrikanske kontinent, og vi ser frem til, sammen med vores partnere i projektet, at undersøge markedsmulighederne i dette nye segment og samtidig understøtte en bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.519