23948sdkhjf

Tyskere vil overtage Expedit

Storaktionæren Wanzl Metallwarenfarbrik har afgivet et købstilbud på den danske inventarproducent.

Wanzl har hidtil siddet på 19,93 procent af aktiekapitalen i Expedit svarende til 10,62 procent af stemmerettighederne.

Nu har den tyske koncern imidlertid overtaget yderligere 13,6 procent af aktierne og 33,84 procent af stemmerettighederne og er derfor forpligtet til at fremsætte et købstilbud på de resterende aktier. Det oplyser Expedit i en fondsbørsmeddelelse.

Wanzl Metallwarenfabrik har været aktionær i Expedit siden 1988, og det danske selskab har ligeledes været distributør af Wanzls produkter i Skandinavien.

- Det er Wanzls opfattelse, at en overtagelse af Expedit er et logisk og strategisk skridt fremad, Wanzl mener endvidere, at både Wanzl og Selskabet (Expedit, red.) vil drage fordel af et øget samarbejde samt have øget mulighed for at støtte vigtige kunder, idet Expedit har en stærk markedsposition i de nordiske lande, og Wanzl har en stærk position i andre europæiske lande, skriver Expedit.

Den tyske koncern ønsker ifølge fondsbørsmeddelelsen, at Expedit skal fortsætte uændret i Danmark, både hvad angår drift og ledelse.

Udover de allerede erhvervede aktier har Wanzl indgået en forhåndsaftale med storaktionæren RW Finans AG om køb af selskabet aktier. Det vil i alt bringe Wanzls aktiebeholdning op på 69,27 procent, og tyskerne vil have 83,62 procent af stemmerettighederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078