23948sdkhjf

Mange ordrer får milliarderne til at strømme ind i Vestas

Rekordstor ordrebog i 2016 får Vestas til at skrue forventningerne op før årsregnskab.

Forudbetalingerne for de rekordmange ordrer, der er strømmet ind hos vindmølleproducenten Vestas i 2016, slår selskabets tidligere forventninger med flere vingelængder.

Vestas opjusterer derfor forventningerne til selskabets såkaldt frie pengestrømme i 2016 fra 1 mia. euro til nu 1,5-1,6 mia. euro. Det oplyser Vestas i en meddelelse.

Det svarer i danske kroner til en opjustering fra knap 7,5 mia. kr. i frie pengestrømme til nu i omegnen af 11-12 mia. kr.

Opjusteringen skyldes primært en stærk ordreindgang, lyder det fra Vestas. Ifølge aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank er det ikke overraskende, at Vestas opjusterer, men tallet er overraskende højt.

- De frie pengestrømme er de penge, som Vestas får i kassen, når der kommer mange nye ordrer. Mange ordrer er lig med mange forudbetalinger, som ryger ned i Vestas' kasse. Det er det, der er med til at løfte de frie pengestrømme, siger han.

- For os analytikere er de frie pengestrømme det, der er med til at definere, hvad selskabet er værd. Så det er meget positivt.

Vestas sluttede 2016 af med en slutspurt i ordrebogen, der betød, at den danske vindmøllegigant samlet fik flere ordrer i året, der er gået, end nogensinde før.

I alt har Vestas dermed annonceret ordrer på vindmøller med en samlet kapacitet på over 9.200 megawatt i år.

I 2015 fik Vestas i alt 8.934 megawatt i ordrebogen.

Hvordan det er gået på de andre poster i regnskabet for 2016, afslører Vestas 8. februar, når vindmøllegiganten aflægger årsregnskab.

Omsætningen venter Vestas fortsat vil lande mellem 10 mia. euro og 10,5 mia. euro. Både i august og i november kunne Vestas opjustere forventningerne til årets omsætning og de frie pengestrømme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.336