23948sdkhjf

Metal-industrien køber dyrere maskiner

Formand for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, Lars Lynge, mærker et skifte i markedet. I dette spørgsmål/svar interview gør han status over året, der er gået.

Hvad præger værktøjsmaskinmarkedet lige nu?
- Kunderne efterspørger de lidt bedre maskiner i øjeblikket, og vi kan se, at gennemsnitsprisen siden krisen stiger på de solgte maskiner. Jeg tror, det afspejler, at kunderne laver emner i høj kvalitet og dermed har brug for præcisionsmaskiner. Kunderne producerer jo eksempelvis støbeforme til medico-sektoren og producerer generelt til industrier, der stiller skrappe krav til de færdige emner.

Hvordan vurderer du, at 2016-resultatet overordnet set ender for DVF’s medlemmer?
- En del medlemmer har haft lidt fremgang, andre er gået lidt tilbage, men samlet set ser vi nok en fremgang i 2016 mellem 7-10 procent. Tredje kvartal bød på et fald, det ved vi, mens fjerde kvartal ser ud til at blive et godt kvartal hos flere medlemmer.

Hvad er dine forventninger til 2017?
- Jeg tror, 2017 kommer til at ligne 2016 ret meget. Det bliver næppe meget bedre end i år, men det er svært at forudsige. Vi starter jo året i første kvartal med VTM 2017 i Odense, og historisk set har en messe lidt indflydelse på investeringslysten. Ligeledes har vi jo blandt andet fået en ny regering, og spørgsmålet er, om de tiltag de har iværksat over for virksomhederne kan smitte positivt af på kundernes investeringslyst.

Hvad er den danske metalindustris største styrke i øjeblikket?
- Dansk industris fleksibilitet og omstillingsparathed er vores styrke, og det har det nok altid været. Industrien herhjemme består af en masse små skibe, som hurtig kan ændre kurs, og så er de danske virksomheder gode til at navigere. Det ligger nok i vores kultur, det er noget, vi er vokset op med.

Hvilke udfordringer præger industrien lige nu?
- Vi skal have skaffet flere hænder til industrien, og vi skal have uddannet flere unge. Vi har en stor opgave i at fortælle de unge og deres forældre, at der er store muligheder i uddannelsen til industritekniker. Det skal vi bruge vores Supportteams omkring erhvervsuddannelserne til, og der har vi en stor opgave.

Hvordan ender året for Hermle Nordic?
- Vi har haft et rigtig fint år - formentlig det bedste år nogensinde. Vi har solgt særdeles mange maskiner i prisklassen fra 1,6 til 11 mio. kr. i år, og har haft nogle rigtig gode omfangsrige leverancer. Vi træder også ind i 2017 med en stor ordrebeholdning, og det er meget usædvanligt for os, så vi er meget tilfredse. Jeg tror, vores fremgang skyldes, at Hermle er ved at blive et både kendt og anerkendt produkt.

Hvad står øverst på din arbejdsseddel næste år?
- Vi får rigtig travlt med maskinmessen VTM i Odense sidst i februar, og så skal vi arbejde hårdt for at få de unge mennesker ind i industrien. Vi skal kæde de unge sammen med virksomhederne, og vi skal have de unges uddannelsesvejledere bedre klædt på til at vejlede om uddannelserne i industrien. Eksempelvis har vi i januar 50 ungevejledere på Fyn på virksomhedsbesøg i Odense. Der ud over er det vort mål at få de sidste maskinleverandører med i DVF brancheforeningen. Derudover er 2017 for mange jo et dobbelt messeår, idet der i september er EMO i Hannover.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094