23948sdkhjf

Dansk svejserobot på vej til udlandet

Migatronic er startet på salget af sin CoWelder svejserobot i Danmark. Nu bliver den også introduceret i Tyskland og Sverige.

Migatronic er kommet godt fra start med salget af sin nye automatiske svejseløsning CoWelder. Løsningen består af en Universal Robots UR5-robotarm, hvor der er monteret en Migatronic svejsemaskine på.

- Vi har solgt de første CoWeldere i Danmark, og vi oplever meget stor interesse, fortæller Jesper Sørensen, salgsprojektleder for CoWelder. Han tror, at det er den enkle betjening, som gør, at kunderne er interesserede.

CoWelder er den første løsning i verden, hvor en UR-robot bruges til at svejse.

CoWelder instrueres ved, at svejseren simpelthen fører robotarm med svejsehoved rundt, hvor der skal svejses.

- Robotten sættes i et slags frigear, hvor den frit kan bevæges rundt. Så bliver bevægelsen registreret i computeren, siger Jesper Sørensen.

- Vi har uddannet vores tyske og svenske forhandlere, og salget til de to markeder er lige gået i gang, siger han.

Svejserobotten registrerer startpunkt og slutpunkt for en svejsning og vinklen på svejsehåndtaget.

- Så svejser robotten en lige linje mellem de to punkter. Den kan også svejse i buer eller gennem via-punkter, hvis man vælger det. Du kan faktisk programmere en svejsning lige så hurtigt, som du kan svejse den, og så kan du derefter bruge bevægelsen lige så mange gange, som du har behov for, siger Jesper Sørensen.

CoWelder havde sin premiere på EuroBlech i oktober og har derefter været vist på Elmia-messen i Sverige og på en messe i Riga i Letland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093