23948sdkhjf

En ufarlig men populær griber

Odense-virksomheden On Robot udviklede i 2014 en elektrisk griber til robotter, som skulle være nem at betjene og ufarlig at bruge. En række investorer mener, at det mål er nået, for virksomheden fik for nyligt tilført knap 10 mio. kr.
- Det, vi hører fra vore kunder er, at den ER nem at betjene, siger grundlægger af og direktør i On Robot, Bilge Jacob Christiansen.

Han turnerer i denne uge landet rundt med DIRA Roadshow og med sig, har han On Robots industrigriber, som han første gang solgte et eksemplar af i januar 2015.

100 procent strøm
Griberen kører kun på strøm.

- Vi har fjernet alt, hvad der hedder luft for at mindske vedligehold og lette betjeningen, siger Bilge Jacob Christiansen, som tilføjer, at griberen i princippet er vedligeholdelsesfri. Noget han oplever som et vigtigt parameter i branchen for kollaborative robotter.

Det samme gør sig gældende omkring sikkerheden.

- Det er vigtigt for os, at brugeren er tryg ved at bruge udstyret, for griberen er altså ikke farlig, siger han til Automationsfokus.

Meget store og meget små kunder
Onrobots kundekreds spænder vidt.

Griberen er således leveret til eksempelvis Ikea Testlab og Novo Nordisks produktionsoptimeringsafdeling til test af automationsløsninger.

Men også på maskinværksteder har den fundet indpas, hvor den blandt andet bruges til CNC-maskiner.

- Der er mulighed for at montere to gribere på samme robotarm, og på den måde kan den udskifte et færdigt emne med råt materiale, siger Bilge Jacob Christiansen.

Store investeringer
Ikke kun kunder, men også investorer finder griberen populær.

For nyligt modtog virksomheden, der blev grundlagt i 2005, knap 10 mio. kr. fra en række investorer, herunder Vækstfonden og den tidligere direktør i Universal Robots Enrico Krogh Iversen.

Med investeringerne forventer On Robot at udvide såvel medarbejderstab, som i dag tæller tre, som varesortimentet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094