23948sdkhjf

Danmarks fineste maskinpark på konkurs-auktion

Underleverandøren Fintek gik konkurs i september. Nu er alt fra store CNC-maskiner til rengøringsspande solgt på auktion.
Selvom maskinfabrikken Fintek lukkede ned i september og gik konkurs, er der mange mennesker i produktionshallerne i Vallensbæk vest for København en råkold fredag i november.

Dentool og KJ Auktion har inviteret til eftersyn på maskiner og udstyr. På de to dage, hvor der var eftersyn, besøgte omkring 1.000 mennesker de nu forhenværende produktionshaller i Vallensbæk. Der var en simpel grund til, at så mange slog vejen forbi Fintek.

- Jeg har forhandlet brugte maskiner i over 30 år, og Finteks maskinpark er uden tvivl den fineste og mest velholdte, jeg nogensinde har været med til at sælge. Det oser simpelthen af kvalitet. At kunne sælge hele maskinparken er noget, der kun sker én gang i livet, siger John Petersen, direktør og ejer af Dentool, som har købt maskinparken af kurator.

John Petersen forhandler selv de 20 største maskiner, mens resten af de omkring 1.000 enheder er blevet solgt på auktion i samarbejde med KJ Auktion. Og de velholdte maskiner har vakt opsigt i branchen.

- Skal vi ikke sige 150? John Petersen er en travl mand, der taler i telefon, mens han guider besøgende i bestemte retninger.

For man kan hurtigt miste overblikket over de næsten 4.000 kvadratmeter og de mange maskiner og værktøjer.

Blandt de gæster, der går rundt mellem maskiner og smådele, er der også enighed om, at værktøjet er passet godt.

Der er noget for alle, uanset størrelsen på pengepungen. Man kan få en rengøringsspand eller nogle flasker vin for under 100 kroner, eller man kan investere i store CNC-maskiner.

Den største var en Okuma Space Center: MA-600HB fra 2008 med en skæretid på 5.089 timer.

- Den meget lave skæretid gør, at den er blevet solgt for et anseeligt millionbeløb. Det har måske også været virksomhedens udfordring, at de har haft for få maskintimer. Fintek arbejdede med meget små tolerancer på ned til 1/100.000 millimeter, og det kræver en del rengøring og vedligehold for at sikre de meget lave tolerance-tærskler, siger John Petersen.

Han fortæller, at alle de 20 store maskiner, som blev forhandlet uden om auktionen, er blevet solgt.

Høje priser
- Priserne har været 20-25 procent højere end andre tilsvarende salg, fordi maskiner og værktøj er så velholdte. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår jeg har været på en så ren og velholdt maskinfabrik, siger Karsten Madsen, direktør og indehaver af KJ Auktion.

Han fortæller, at alle enheder er blevet solgt på auktionen, og at lokalerne i Vallensbæk vil være rømmet om en god uges tid.

- Langt det meste er blevet solgt i Danmark. Normalt sælger vi de meget brugte maskiner til Østeuropa, men det har næsten ikke været tilfældet denne gang, fordi det er så velholdt. Så auktionen er gået over al forventning, og vi er meget tilfredse, siger Karsten Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096