23948sdkhjf

Her holder man navnefest for ny robot

Trådvarefabrikken NTF-Aalborgs nye TIG-svejserobot blev for nylig fejret med navnefest, og siden har den arbejdet i døgndrift.
Selvom robotter vinder mere og mere indpas i dansk produktion, kan det stadig være en stor begivenhed, når en virksomhed får en ny robot.

Hos den nordjyske trådvarefabrik NTF-Aalborg holdt man ligefrem en navnefest.

Ganske vist har virksomheden fra Støvring i forvejen automatisk udstyr som fuldautomatiske bukkemaskiner og svejseautomater, men TIG-svejserobotten fra Danrobotics er den første robot.

Og det er blevet fejret med en navnekonkurrence og -fest.

- Det er meget normalt, at man navngiver en virksomheds første robot, og i det hele taget gør en fest ud af indførelsen af ny teknologi, siger NTF-Aalborgs administrerende direktør Jim Rise, til AutomationsFokus.

- Det er en god tradition, og vi har gjort lignende nogle af de andre steder, jeg har været ansat, siger Jim Rise, som har mere end 20 års ledelseserfaring fra virksomheder som Wärtsilä Svanehøj, Grundfos, System Cleaners og Gerhardt Christensen.

Victoria betyder ”sejr” og nyansættelser
Svejserobotten har fået navnet Victoria efter det latinske navn for sejr, og medarbejderne har ifølge Jim Rise taget vel imod deres nye medarbejder. Hvilket ikke kun skyldes, at der blev rullet en pølsevogn ind i produktionen i forbindelse med navnefesten.

For den nye robot fritager de ansatte for de mest monotone opgaver og frigør dem til andre opgaver.

- Svejserobotten kan svejse de samme emner 10.000 gange, mens en dygtig svejser så kan lave mere komplicerede opgaver i stedet, siger Jim Rise.

Og mindst lige så vigtigt for medarbejderstaben:

- Al erfaring viser, at når man indfører automation, ansætter man også flere folk. Det er jo også vores egne folk, som skal programmere og betjene den til dagligt, siger den administrerende direktør.

Og nichevirksomheden, som leverer løsninger indenfor trådvarer og rundstål med fokus på hygiejne, produktionsudstyr, maskinafskærmning og underleverandørarbejde, har da også ansat, siden svejserobotten blev sat i drift.

- Vi har fået seks nye mand indenfor de sidste tre uger, så antallet af ansatte nærmer sig 40 mand, fortæller Jim Rise.

Treholdsskift og eksportprisnominering
For selvom NTF-Aalborg havde plads til en navnefest for Victoria, har virksomheden i Støvring syd for Aalborg travlt.

I disse uger arbejder svejsere, smede og maskinoperatører i treholdsskift på grund af en stor ordre på procesriste til den tyske fødevareindustri.

Derfor har Victoria også kørt i døgndrift siden idriftsættelsen for nogle uger siden, og Jim Rise har da også kun ros til overs for hele processen omkring investeringen i Victoria.

- Vi lavede en relativt hurtig vurdering af vores behov og traf så beslutningen om at købe en robot hos Danrobotics, og vi kan allerede nu konstatere, at den laver første klasses arbejde, siger Jim Rise, som finder det ganske sandsynligt, at NTF- Aalborg skal have flere robotter i fremtiden.

Travlheden afspejler sig også i, at Eksportforeningen netop har nomineret NTF-Aalborg til prisen som Danish Exporter of the Year 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125