23948sdkhjf

Robotten er bygget ind i kantpressen

En robot sørger for at skifte værktøj indeni Safan Darleys kantpresse. Maskinen blev vist frem på EuroBlech.
Hollandske Safan Darley lancerede på EuroBlech-mesen en kantpresse med en indbygget robot, der sørger for håndtering af værktøj.

- De fleste virksomheder i Europa har en "high mix - low volume" produktion, og med den produktion er det vigtigt, at man kan skifte værktøjer hurtigt. Det er kun, når bommen kører op og ned, at man tjener penge. Med robotten kan den hurtig komme til at forarbejde det næste produkt, siger Win van Kranen med et smil - han er administrerende direktør for Safan Darley.

Robotten er fleksibel
- Vi har valgt at bruge en robot til at skifte værktøj, fordi en robot er en fleksibel løsning. I nogle andre systemer må man rydde alle værktøjer ud på en gang. Med robotten kan vi tage en eller to værktøjer ud og sætte nogle andre ind, alt efter behov. Der er en RFID-chip på hvert værktøj, så vi ved altid, hvor hvert værktøj er, siger Win van Kranen.

- Med robotten får vi et lukket system. Der er ikke lige pludselig en medarbejder, der skal ud og finde et bestemt værktøj. Så vi kan holde en høj oppetid, siger direktøren.

En kantpresse med robot installeret vil som et fingerpeg have en merpris på omkring 900.000 kr.

Produktion i Holland
Safan Darley sælger sine kantpresser i det meste af verden. Virksomheden ligger i det østlige Holland og har 180 medarbejdere. Safan Darley har produceret kantpresser siden 1970’erne.

Produktionen foregår udelukkende i Holland. Det kan kun lade sig gøre, fordi virksomheden har et moderne produktionsapparat.

- Vi har lean manufacturing. Vi producerer på en linje, som om det var en bil. Det er derfor vi stadig kan producere maskinerne i Holland, forklarer Win van Kranen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11