23948sdkhjf

Vindmøllevinger har forsat vokseværk

Vindmøllevinger er et af de centrale elementer i nedbringelsen af omkostningerne i vindmøllebranchen, og derfor er der også stort fokus på store vinger, der gennem øget effektivitet og pålidelighed øger den årlige energiproduktion.
LM Wind Power lancerede tidligere i år en rekordstor vindmøllevinge, der med sine 88,4 meter er den største i verden. Trenden med at lave større vindmøller og -vinger er dog ikke uden udfordringer. For selvom der blandt oplægsholderne var bred enighed om, at vejen til billigere strøm fortsat skal komme fra større og kraftigere vindmøller, så øges kompleksiteten samtidig mærkbart. Særligt i produktionen og transporten er det udfordrende. Det skriver Vindmølleindustrien på sin hjemmeside.

- Vi vil i fremtiden se vinger på over 100 meter, hvilket der selvfølgelig vil være nogle design- og produktionsmæssige udfordringer ved. Det er dog særligt i forbindelse med transporten af møllevingerne, vi virkelig skal tænke i nye løsninger. Vejene er ikke bygget til denne form for transport, og det kræver derfor en hel del planlægning at fragte dem fra fabrikken til den endelige destination. Vi mener dog ikke, at det vil stoppe udviklingen, og derfor vil vi i fremtiden se endnu større vinger, lød det fra John Korsgaard, director for Test and Validation Center hos LM Wind Power

En deltager blandt publikum spurgte til, om der ikke findes en grænse for, hvor store møllevingerne kan blive – her var svaret nej.

- Jeg ser ikke en øvre grænse for, hvor store vindmøllevingerne kan blive. Måske bliver det et problem at håndtere dem, men det er muligt at designe og producere markant større møllevinger end i dag. Derfor bliver det ikke de teknologiske udfordringer, der sætter en stopper for fortsat større vinger, men derimod vil det være cost models, der vil determinere, hvor store de bliver, siger han, og uddyber:

- Gennem de seneste 30 år har folk sagt, at nu har vi nået grænsen, og nu kan de ikke blive større, men hver gang er det netop, hvad der er sket.

Debatten var en del af Wind Energy Denmark 2016, som er Vindmølleindustriens årlige event.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.391