23948sdkhjf

Terma vil ansætte 200

Staben skal næsten fordobles på Termas fabrik i Grenaa - og det er bare i produktionen.
Produktionen af dele til de avancerede F-35 jagerfly på Terma Aerostructures fabrik i Grenaa er mere end et teknologisk spring fra den gamle F-16 til næste generation af kampfly. Det er også et kæmpe boost til antallet af medarbejdere på fabrikken. Det skriver Århus Stiftstidende.

Frem mod 2020 skal de 300 ansatte blive til 500, og det vil særligt betyde flere folk i produktionen. For mens antallet af funktionerer – herunder ingeniører – ventes at vokse fra de nuværende 100 til 125, skal de 200 ansatte i produktionen have 175 nye kollegaer om fem år. Størsteparten af dem vil være ufaglærte.

Terma har allerede hentet milliarder af kroner i ordrer på underleverancer til alle de 3.000 F-35ere, som er bestilt på verdensplan. Konkret er det produktion af vingeforkanter, dele til flyets haleparti samt den midterste del af flykroppen samt ophæng til ammunition og en gunpod.

Fabrikken i Grenaa er derfor blevet udvidet, så der kan produceres endnu mere til Lockheed Martin, der står bag det avancerede kampfly.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125