23948sdkhjf

Væksten fortsætter i vindmøllebranchen

En ny analyse af vindmølleindustriens leverandørvirksomheder viser, at næsten tre ud af fire leverandører forventer, at deres omsætning vil vokse i løbet af det kommende år.
Der er ikke meget at tage fejl af i dette års ”analyse af leverandører til vindmølleindustrien”, som udgives af brancheforeningen Vindmølleindustrien. Kigger man på leverandørernes forventninger til omsætningen i de kommende 12 måneder, er der overvejende positive vækstforventninger, mens der for en stor dels vedkommende er en forventning om status quo, når det kommer til antallet af beskæftigede. Samlet set er det meget få leverandører, der forventer en tilbagegang i de kommende 12 måneder. Det skriver Vindmølleindustrien i en pressemeddelelse.

Konkret forventer leverandørerne, at deres omsætning vil stige mest uden for de danske grænser, mens de omvendt forventer, at beskæftigelsen procentmæssigt vil stige mere i Danmark end i udlandet. Godt halvdelen af de adspurgte forventer en vækst på mellem 5 og 30 procent i beskæftigelsen i Danmark.

De positive forventninger får dog Vindmølleindustriens administrerende direktør til at undre sig over, at der ikke er større politisk opbakning til den grønne omstilling end tilfældet er.

- Vækstforventningerne vidner om, at der er et kæmpe potentiale og optimisme i markedet, og at de danske leverandører har tro på, at de kan tage fat i den vækst og omsætte den til flere beskæftige og omsætningskroner i både ind- og udland. Det er rigtig positivt, men det udstiller, at der på vores egen hjemmebane ikke er klarhed over såvel aktuelle projekter samt vores eget fremtidige støttesystem. Politisk usikkerhed må ikke blive en væksthæmmer, siger Jan Hylleberg, blandt andet med reference til at tilskudsordningen til landvindmøller udløber i februar 2018.

Manglende beslutninger belaster væksten
Ifølge Jan Hylleberg er også den manglende politiske godkendelse af de kystnære havvindmølleparker, som Vattenfall har vundet rettigheden til at bygge, et usikkerhedsmoment, der generer branchen. Det samme gælder usikkerheden om energiaftalen som helhed, og hvad der skal ske efter 2020.

- Regering og Folketing står overfor flere store opgaver på energiområdet. Flere af disse burde have været løst tidligere, men desværre venter energibranchen på afklaring i alt for mange sager. Eksempelvis burde der være fundet en løsning på den overordnede PSO, ligesom der burde være indledt drøftelser af ny model for støtte til landvind, da nuværende ordning udløber i februar 2018, siger Jan Hylleberg, og fortsætter:

- Desværre er der intet sket i spørgsmålet om landvind, hvorfor reelt stop for udbygningen nu nærmer sig hastigt. Det er en situation og udvikling, der er meget beklagelig, da udlandet følger meget med i den danske omstilling og udbygning med grøn energi og manglende opbakning på vores hjemmebane må ikke sætte sig i manglende tiltro og vækstpotentiale for de danske leverandører, siger Jan Hylleberg.

Det er sjette gang, at Vindmølleindustriens analyse af leverandørernes situation er lavet.

Læs hele analysen på Vindmøllindustriens hjemmeside .

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563