23948sdkhjf

Alfa Laval lægger op til stor fyringsrunde

Den svenske industrigigant sætter en ny spareplan i søen.
Alfa Laval vil spare 300 mio. svenske kr. (230 mio. kr.) årligt. Det skal ske gennem en tretrins-strategi, hvor man dels vil omstrukturere produktionen og dels skabe en ”mere fokuseret organisation” og flytte visse produktgrupper ud fra den nye struktur.

Spareplanerne skyldes blandt andet, at Alfa Laval oplever svag efterspørgsel inden for olie/gas- og marinesektorerne.

- Vi er nødt til at tilpasse størrelsen på vores organisation til de eksisterende markedsbetingelser, siger Tom Erixon, koncernchef hos Alfa Laval.

De tre initiativer ventes at koste 1,5 mia. svenske kr. (1,15 mia. kr.) at gennemføre. Til gengæld forventer man at kunne hente årlige besparelser på 300 mio. svenske kr. (230 mio. kr.) på salg og administration og ved at nedlægge 700 stillinger i de kommende år.

I Danmark har Alfa Laval godt 1.800 ansatte og afdelinger i fire byer, men det er endnu uvist, i hvor høj grad besparelserne kommer til at ramme de danske enheder.

Samtidig med lanceringen af spareplanen præsenterede Alfa Laval regnskab for tredje kvartal. Her kunne man notere sig en tilbagegang i omsætningen på 12 procent til 8,6 mia. svenske kr. (6,6 mia. kr.). Resultat efter skat endte med et underskud på 106 mio. svenske kr. (-81,3 mio. kr.), og samtidig faldt ordreindgangen med 14 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.401