23948sdkhjf

Reportage: Nye skarpe features i Edgecam

EdgeCam 2017 er forbedret inden for probemåling og bearbejdning på langdrejere. Det var et af budskaberne på årets udgave af Etux med 130 deltagere, der kom for at høre om nyheder i Edgecam og SolidWorks.
Edgecam udkommer om kort tid i 2017-versionen, og der er en række nyskabelser i CAM-programmet. Blandt andet understøtter Edgecam nu langdrejning og probemåling af emner, som bearbejdes på drejebænke.

En af de vigtigste nyheder er ifølge salgsingeniør Mike O’Neill, Vero Software, en ny mulighed for at sætte flere komponenter sammen til én samlet komponent. Det betyder, at hvis flere komponenter alligevel er koblet sammen i virkeligheden, så kan man også koble dem sammen i Edgecam. Derefter behøver man ikke at flytte de enkelte komponenter, men kan flytte hele blokken.

- Man kan tage de komponenter, man ønsker, og sætte sammen, siger Mike O’Neill.

Han arbejder til daglig i Vero Softwares hovedkvarter i Reading, vest for London. Sammenkoblingen af komponenter administreres i en "tombstone manager".

Jern & Maskinindustrien møder Mike O’Neill på årets udgave af ETUX-seminaret arrangeret af Edge-Team.

Langdrejere
Det nye års udgave af Edgecam kommer med understøttelse af flere værktøjs- og maskintyper. Det gælder blandt andet langdrejere.

- Vi supporterer mere sofistikerede værktøjer i 2017-udgaven af Edgecam. Det viser vores commitment til at følge maskinproducenterne, når de udvikler nye maskiner, siger Mike O’Neill.

En tredje nyhed er, at programmet understøtter måling med prober på emner, der bearbejdes på drejebænke. Det er nyt, at prober understøttes i et drejemiljø.

- Hidtil har man måttet tage emnerne ud og måle dem separat på en målemaskine, siger Mike O’Neill.

Edgecam 2017 har også fået forbedret kollisionstjek, når det drejer sig om roterende emner. Kollisionstjekket vil opfange mulige kollisioner, som man tidligere måtte klare manuelt.

Tegninger
Der er også en lille forbedring af brugerfladen, idet dialogboksen bliver udstyret med små grafiske tegninger, som kan hjælpe brugeren til at forstå, hvilken egenskab man kan ændre på.

Mike O’Neill fremhæver også, at Edgecam 2017 byder på generelle performance-forbedringer.

- Edgecam er for eksempel blevet hurtigere til at åbne SolidWorks-filer og til at rendere filerne. Forbedringerne kommer i kraft af, at Edgecam har implementeret OpenGL 3.3, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079