23948sdkhjf

Så skal der tages spåner

KJV og Flextek kører det fulde program af maskiner, værktøj og teknikere frem til årets Spåntagningsdage i Hedensted.
Der er lagt op til snurrende maskiner, spåner i massevis, nye værktøjer og værktøjssystemer og livedemonstrationer på stribe, når dørene åbnes til årets udgave af Spåntagningsdage den 15.-16. november hos Flextek i Hedensted.

Det er KJV og Flextek, som arrangerer, og der sigtes efter et deltagerantal på niveau med sidste års rekord med 500 besøgende fra 140 virksomheder.

KJV oplyser, at man i år har fokus på at præsentere den store bredde i virksomhedens program i alt fra skærende værktøjer og opspænding til måleudstyr, forindstilling og automation. Spåntagningsdage er derfor en mulighed for blive opdateret på de nyeste løsninger inden for for eksempel fræsning, drejning, stik og boring samt til at blive klogere på, hvordan ens egen produktion kan effektiviseres markant ved hjælp af for eksempel opspændings-/nulpunktssystemer og enkel automation til sikring af ubemandet drift, oplyser KJV.

Flextek stiller med medarbejdere fra alle de maskinrelaterede afdelinger. Således får salgsafdelingen selskab af medarbejderne fra service, projektafdeling, teknisk installation og undervisning.

Det vil derfor for eksempel være muligt at få en snak med de ansatte fra projektafdelingen, der kan fortælle, hvordan de designer en komplet turnkey-løsning.

Live-bearbejdninger
På dagene bliver der taget rigtig mange spåner ved en række live-bearbejdninger. Gæsterne kan blandt andet opleve dynamisk fræsning i St. 50 på YCM NXV1680B med Iscars P290 Shredmill fræser i to versioner: Eagle-fræser samt fræser med langt udhæng. Der bliver også demonstreret dynamisk fræsning med den nye 5xD Speedtwister højydelsesfræser fra Maykestag i UHB11 på Okuma Genos M560V.

Inden for boring kan deltagerne blandt andet opleve boring med de nye Speeddrill højydelsesbor fra Maykestag. Desuden kan deltagerne også se store mængder materiale fjernet på kort tid ved hjælp af Iscars nye Fast Feed Milling fræser, Mill4Feed i St. 50 på en YCM NXV1680B.

Masser af automation
Flextek demonstrerer deres flytbare Flexrobot i to varianter: Flexrobot MH24 standard, der håndterer emner direkte fra pallen ved hjælp af laser samt Flexrobot MH24 mini FMS, der håndterer op til 24 stk. Lang skruestikke i vilkårlig rækkefølge og med eksternt programvalg, så flere forskellige emner kan bearbejdes - ubemandet - i én proces.

KJV demonstrerer en opgraderet version af Matrix-lagerstyringssystemet, der sikrer, at brugerne altid har de rigtige varer på lager. Desuden vises nyt i Lang Techniks omfattende program i skruetikke og nulpunktsplader. Inden for forindstilling og opmåling er der mulighed for at høre om Zollers nye modeller og nye design - og så demonstreres den nye mulighed for at overføre data ved hjælp af QR-koder.

Den 17. november afholdes der Spåntagningsdage for erhvervsskoler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266