23948sdkhjf

Dansk Sintermetal på kundejagt i Sverige

Elmia-messen skaber synlighed for Dansk Sintermetal - som skal til Sverige for at møde eksisterende og kommende kunder.
Når messen Elmia Subcontractor åbner fra 8.-11. november, så er Dansk Sintermetal med på messegulvet.

Baggrunden er, at den geografiske afstand mellem kunderne kan være stor i Sverige.

Elmia Subcontractor er derfor et godt alternativ til at møde flere potentielle såvel som eksisterende kunder på kort tid, lyder det fra Dansk Sintermetal.

- Ved at deltage som udstiller på messen får vi samtidig en idé om, hvad der rører sig på det svenske marked. Messen giver os mulighed for at vise et bredt udvalg af den type emner og geometrier, vi har mulighed for at fremstille med konventionel pulverpresning og sintring. Fordelen for de besøgende er, at de får lejlighed til at se håndgribelige resultater af de kerneprocesser, vi tilbyder, lyder det fra Dansk Sintermetal.

Og genkendeligheden af emnerne giver pote.

- Vi oplever ofte, at de besøgende siger, at de har et emne, der ligner et af de udstillede emner. Derved inspirerer de udstillede emner til fremstilling af nye sintrede emner, lyder det fra Pernille Bonde Christiansen fra Dansk Sintermetal.

Sintring af metal
Processen omkring sintring er i korte træk, at metalpulver presses sammen under højt tryk i et lukket værktøj. Herved opnår emnet dets geomtriske form og de mekaniske egenskaber i slutproduktet skabes.

Derpå bliver emnet sintret (varmebehandlet), typisk ved en temperatur nogle hundrede grader under basismaterialets smeltetemperatur. Ved sintringen gror pulverkornene i emnet sammen gennem en atomar diffusionsproces og de sluttelige materiale-egenskaber frembringes. Resultatet er et færdigt emne med kompleks geometri, snævre tolerancer og gode mekaniske egenskaber ved få rationelle procestrin. Herefter kan det sintrede emne efterbehandles som tilsvarende massive materialer. Eksempelvis spåntagende bearbejdning, hærdning, indsatshærdning og galvanisering.

Messen Elmia Subcontractor afholdes årligt på Elmia i Jönköping og samler 1.200 udstillere fra 30 lande og 15.000 besøgende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125