23948sdkhjf

Tidligere UR-topchef ind i nyt robotfirma

On Robot i Odense får millionindsprøjtning fra nogle af industriens tunge drenge.
Den fynske robotvirksomhed On Robot har netop fået et kapitalindskud i millionklassen til videreudviklingen af deres unikke collaborative griber til "cobots", robotter der kan arbejde side om side med mennesker.

Investeringen kommer fra et stærkt team med erfaring fra robotmiljøet, der nu har samlet sig omkring On Robot. Der er tale om Enrico Krog Iversen, tidligere administrerende direktør i Universal Robots, Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots, MIR, samt Vækstfonden.

Samtidig er Torben Ekvall, tidligere CEO i Brüel & Kjær Vibro, hentet ind som CEO og medinvestor. Han afløser medstifter Bilge Jacob Christiansen, som fremover er COO. Endelig er Jørn Kildegaard, der blandt andet er tidligere CEO i GN Store Nord, ny bestyrelsesformand.
Unik griber til cobots
On Robot har udviklet en collaborativ griber, RG2, der kan monteres på robotarme fra Universal Robots og let programmeres via samme interface som selve armen. Griberen er udviklet af stifterne Bilge Jacob Christiansen, der tidligere har været ansat hos Universal Robots, og Ebbe Overgaard Fuglsang.

- De traditionelle løsninger på det her område fungerer blandt andet ved hjælp af trykluft, hvilket kræver meget plads, er energikrævende og alt for kompliceret for mange brugere. Med vores collaborative griber har vi udviklet en elektrisk løsning, der er let at montere, er meget fleksibel og kan modificeres af en medarbejder i for eksempel en produktionshal uden brug af en programmør, forklarer Bilge Jacob Christiansen.

På sigt forventer On Robot at udvide griber-sortimentet til også at fungere i samspil med andre collaborative robotter.

Vil være ledende
Netop samlingen af kompetencer og viden fremhæves af Torben Ekvall, der per 1. oktober 2016 er tiltrådt som CEO i On Robot og dermed skal stå i spidsen for den videre udvikling af virksomheden.

- Det er vores klare målsætning at blive ledende leverandør af collaborative gribere til cobots. On Robot har udviklet et unikt produkt, der simplificerer en kompleks opgave ved blandt andet at være plug & play og meget let at modificere. Samtidig har vi fået adgang til nogle stærke ressourcer på robotområdet omkring virksomheden, herunder Enrico Krog Iversen, der med sin erfaring fra Universal Robots har indgående kendskab til og forståelse af branchen, siger Torben Ekvall.

Ved offentliggørelsen af den vigtige investering var blandt andet erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen tilstede hos On Robot i Odense.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.331