23948sdkhjf

Lille virksomhed med stor fremtid

Kvalitet, kundetilfredshed og klynger er nogle af nøgleordene for den lille fynske virksomhed Produktionsteknik, som netop har ansat ny salgschef for at kunne følge med efterspørgslen
- For mange kasketter har helt sikkert været frustrerende og ikke mindst sat begrænsninger for vores udvikling.

Det siger Peter Mørk, som er grundlægger, ejer og direktør i den otte mand store Odense-virksomhed Produktionsteknik.

- Vi har haft henvendelser fra kunder, som jeg ikke har fået fulgt op på grundet manglende ressourcer til at tage de indledende drøftelser. Men det skulle gerne ændre sig nu, siger Peter Mørk med henvisning til Charlotte Kirkegaard Flugt, som tiltrådte som salgschef i Produktionsteknik for blot fjorten dage siden.

- Hun har allerede nu givet os et kæmpe løft, både med kompetencer og med det netværk, hun tager med fra sit tidligere job.

Klassisk ejerleder-udfordring
Charlotte Kirkegaard Flugt kommer fra en stilling som forretningsudvikler i Fyns Maritime Klynge og har tidligere arbejdet med salg og eksport hos blandt andet Danfoss, Danapak og Australian Bodycare.

Og hun er glad for at kunne frigøre Peter Mørk til andet arbejde.

- Udfordringen for Produktionsteknik har været den klassiske ejerleder-problematik, hvor ejeren bliver en flaskehals. Derfor bliver det blandt andet min opgave at følge op på kundehenvendelser og udnytte mit netværk fra blandt andet Fyns Maritime Klynge, siger Charlotte Kirkegaard Flugt.

Klynger skal dyrkes
I det hele taget er klynger et vigtigt redskab for at udbrede kendskabet til virksomheden og skabe nye netværk. Derfor er Produktionsteknik medlem af Odense Robotics, Robocluster, DIRA og Fyns Maritime Klynge.

- Så jeg skal deltage i mange af de klyngearrangementer, som Peter førhen takkede nej til, siger Charlotte Kirkegaard Flugt, og fortsætter:

- Udover større netværk får vi også lettere adgang til de mange innovationsprojekter, som klyngerne igangsætter.

Rent fysisk har Produktionsteknik let adgang til netværkene i den fynske robot- og automationsindustri, som med Peter Mørks ord gennemgår en ”blomstrende udvikling”:

- Der er virkelig fremgang her på Fyn, og vi har stor glæde af vores placering, da nogle af vores kunder er blandt de største spillere indenfor robotteknologi, siger han.

Kvalitet giver kunder med en god fornemmelse
Udover at være underleverandør til robotvirksomheder som Universal Robots og Gibotech, tæller kundelisten også velkendte navne som Velux og Faber.

Den fynske virksomhed har siden grundlæggelsen i 2004 specialiseret sig i løsninger indenfor industriautomatisering, og blandt produkterne er fixturer, robotgribere samt fuldautomatiske tapedispensere.

Produktionsteknik står selv for udvikling, konstruktion og fremstilling ved hjælp af blandt andet fem CNC-maskiner, herunder en ny fræser som kan bearbejde emner op til 2240 x 1480 x 600 millimeter.

Maskinerne står i virksomhedens værksted, som er helt uundværligt i Peter Mørks øjne:

- Værkstedet gør det muligt for at os at gå ud og teste nye konstruktioner undervejs i processen. Den proces kan til tider være langvarig, men kvalitet tager tid.

Peter Mørk er ikke i tvivl om, at det er virksomhedens fokus på kvalitet, som fastholder kunderne.

- Da jeg startede op i 2004, købte jeg mange konstruktioner og komponenter ude i byen, og de levede bestemt ikke op til mine egne kvalitetskrav, så derfor har vi gennem tiden selv opbygget de nødvendige kompetencer, siger han og understreger:

- Det, vi laver, skal virke, og kunden skal sidde tilbage med en god fornemmelse, når de har modtaget vores produkt.

Lys fremtid
I det hele taget ser Peter Mørk ser positivt på Produktionstekniks fremtid.

- Vi har efterhånden opbygget en masse grundkompetencer, og nu har vi også ressourcerne til at udnytte dem fuldt ud, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.376