23948sdkhjf

Fra U.S. Air Force til Asien

Fynske Effimat Storage Technology mærker stor interesse for sin lagerrobotløsning hos tyske bilgiganter som Audi og Volkswagen, men den første kunde var U.S. Air Force
Den seks år gamle odenseanske virksomhed Effimat Storage Technology har specialiseret sig i at producere automatiske og fleksible lagerløsninger, og firmaet er opkaldt efter nøgleproduktet Effimat.

Med en plukhastighed 300-400 ordrelinjer i timen i standardkasser har den fynske lagerautomat vakt global opsigt.

Det startede med U.S. Air Force
Effimat har for nyligt landet en stor aftale med Audi, som sparer gulvplads og mandetimer, ligesom Volkswagen udviser stor interesse for lagerautomaten.

Men det startede i USA.

- U.S. Air Force havde brug for en maskine til at håndtere reservedele, siger Effimats grundlægger og administrerende direktør Jørgen Flemming Ladefoged til roboticsbusinessreview.com

- Jeg lyttede til deres behov for at kunne udføre deres arbejde bedst muligt. Løsningen skulle være skræddersyet og fleksibel. Og vi var i stand til at opfylde deres krav.

Aftalen med det amerikanske flyvevåben var vigtig for Effimat, fortsætter Jørgen Flemming Ladefoged:

- At den første ordre kom fra U.S. Air Force var et kvalitetsstempel.

Sidenhen er kundelisten i Nordamerika blevet udvidet med blandt andre General Eletrics og Lockheed Martin.

Udvikling koster
Men det har ikke været uden omkostninger for den unge virksomhed at nå så langt. Ifølge Børsen afspejler udviklingen af lagerrobotten bundlinjen.

Selskabet har lavet underskud for i alt 47 mio. kr. siden selskabets start i 2011. Egenkapitalen udgør dog 4 mio. kr., for ejerne har dækket tabet, men næste år forventer de sorte tal på bundlinjen.

Automation i Asien
Ordrerne tikker da også stadig ind hos Effimat.

Blandt de nye kunder er den califoniske elektronikproducent Sanmina, hvis produktionshaller i Malaysia nu udstyres med odenseansk lagerrobotløsning.

Hidtil har 50 ansatte håndplukket produktionsdele. Med indførelsen af robotlagerløsningen forventes antallet medarbejdere til den funktion reduceret til fire.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078