23948sdkhjf

Danskere udvikler special-anlæg til bilindustrien

Skako Vibration konstruerer maskiner, der flytter produkter som skruer og bolte. Anlæggene bruges blandt andet af underleverandører til bilindustrien.
Når producenter af skruer og bolte til bilindustrien i Tyskland skal bruge et anlæg til at transportere skruerne mellem processer, så ender de ofte med at købe anlægget hos Skako i Faaborg.

Skako Vibration har specialiseret sig i at designe anlæg, der ved hjælp af vibration kan transportere skruer, bolte og beslag. Skakos anlæg bruges for eksempel, når skruer og bolte til den krævende bilindustri skal føres frem til en hærdeovn. Her er det vigtigt, at de kommer frem i en bestemt lagtykkelse og hastighed.

- Vi er førende i Europa, når det drejer sig om den slags anlæg til bilindustrien, siger salgschef Nikolai Jørgensen.

Skakos teknikere og sælgere er især gode til at afkode, hvilke behov der er i hvert enkelt tilfælde. Der bliver sjældent lavet to nøjagtig ens anlæg.

- Det er højst 20 procent af vores produktion, som nøjagtigt er anlæg, som vi har lavet før. Resten er nyudviklede anlæg, siger produktionschef Michael Kilden Nielsen.

Det er tydeligt i produktionshallerne, at der er tale om håndbyggede, individuelle anlæg. Det er ikke anlæg, der kan laves på et samlebånd.

For eksempel står montør Helge Jensen og skruer hver enkelt del på en elektromagnetisk vibrator med sin trykluft-skruemaskine.

Han lægger ekstra vægtskiver på vibratoren, alt efter hvilken kapacitet kunden ønsker.

Små forskelle
- Vi bruger selvfølgelig mange af de samme dele til forskellige anlæg. Det er eksempelvis fjedre og den elektromagnetiske vibrator. Men der er tit nogle helt små forskelle på anlæggene afhængig af, hvilken slags produkter der skal transporteres. Det kan være, at hældningen skal være lidt anderledes eller vibrationen skal være lidt langsommere eller hurtigere, siger Michael Kilden Nielsen.

Nogle emner er lange og har store gevind, og de hager sig let fast i hinanden. Andre emner, eksempelvis mønter, kan let glide fra hinanden.

Nikolai Jørgensen, salgschef for Skako Vibration supplerer:

- Vores primære styrke er, at vi har viden om kundernes applikationer og situation, så vi kan sammensætte maskinerne, så de passer til kundens behov. Vores designafdeling kan løse en opgave på tegnebordet, og vores montører kan få det sidste til at virke ved hjælp af deres erfaring.

Elektromagnetisk vibrator
I midten af det hele er Skakos elektromagnetiske vibrator, som blev udviklet i virksomhedens barndom i 1960’erne, og som siden er blevet forfinet.

- Alle dele i vibratoren er specialdesignede, helt ned til magneten. Det er kerneproduktet, og sådan det startede for 50 år siden, siger Michael Kilden Nielsen.

Vibrationen kommer til veje ved, at elektromagneten trækker i et "anker" af jern. Styrken af vibrationen kan brugeren variere helt efter behov.

Skako har en stolthed over sine vibratorer, som er lavet, så de meget sjældent går i stykker.

- Vi har oplevet, at nogle af vores vibratorer har kørt fejlfrit og uden service i 40 år, fortæller Michael Kilden Nielsen.

Vækstfase kræver nye medarbejdere
Skako Vibration oplever i øjeblikket god efterspørgsel efter sine produkter.

- Vi er i en vækstfase med mange muligheder. For at følge den vækst har vi brug for teknisk kompetente medarbejdere, og vi søger lige nu maskiningeniører og konstruktører, siger Michael Kilden Nielsen.

Skako er blevet bedre til at overskue mange forskellige og nuancerede ordrer.

- Vi arbejder mere struktureret end tidligere. Overgangen fra salg til teknik er tit svær. Vi er blevet bedre til at styre information om det ønskede produkt, som var det en fysisk vare. Det flow har vi fået bedre styr på, siger salgschef Nikolai Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078