23948sdkhjf

Det sker: DIRA Roadshow 2016

Robotkaravanen rammer fem danske byer i uge 47.
DIRA rykker i uge 47 til København, Aalborg, Herning, Aabenraa og Odense.

- Det ligger os meget på sinde, at komme tæt på produktionsindustrien og dermed danne de perfekte rammer omkring DIRA Roadshow. Det er lykkedes over al forventning!, skriver DIRA på sin hjemmeside.

Formålet med udstillingen er at skabe en bredere bevidsthed hos industrien, beslutningstagere og i den almene befolkning omkring, hvordan robotteknologi skaber større konkurrenceevne, flere arbejdspladser, bredere skattegrundlag og dermed sikrer, at vores høje velfærd videregives til vores børn og børnebørn. Udstillingen er derfor åben for offentligheden.

Endvidere er det hensigten, blandt andet gennem de lokale erhvervsråd, at motivere danske industrivirksomheder til at besøge udstillingen og ad den vej inspirere dem til, hvordan de selv kan blive bedre til at sikre øget produktivitet gennem indførelse af automatisering og robotteknologi. Endelig er udstillingen åben for studerende med interesse for robotteknologi fra alle uddannelsesretninger og niveauer.

Årets motto: Robotter skaber NYE jobs
Årets motto er et spin på tidligere Roadshow-mottoer. I 2013 var det: ”Robotter skaber jobs”, og i 2014 var det: ”Robotter skaber (for mange) jobs?”.

- Vi ser en tendens til, at virksomheder trækker produktionen hjem fra lavtlønslandene, eller helt undlader at outsource og i stedet automatiserer og beholder produktionen i Danmark. Konsekvensen er, at flere af disse virksomheder ansætter flere mennesker, også i helt nye stillinger, for eksempel i udvikling, salg, marketing og administration. Hertil kommer de jobs, der skabes hos underleverandører, inklusiv de virksomheder der bygger og installerer robotanlæg - nemlig integratorerne, skriver DIRA.

DIRA Roadshow besøger byerne
København – den 21. november hos Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup
Aalborg – den 22. november i Nordkraft, Kjellerups Torv 1, 9000 Aalborg
Herning – den 23. november hos DAMRC, Sandagervej 10, 7400 Herning
Aabenraa – den 24. november hos Valmont, Vaerksvej 5, 6230 Rødekro
Odense – den 25. november hos Teknologisk Institut – Center for Robotteknologi, Forskerparken 10F, 5230 Odense M

Alle dage er der åbent fra 10-16. Tilmelding kan ske på DIRA’s hjemmeside.
Læs mere om: dira
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112