23948sdkhjf

Overfladebehandler rammer topformen

Nordvestjysk Galvanisering firdobler sin indtjening.
Aktiviteten nærmer sig førkrise-niveauet hos Nordvestjysk Galvanisering. Samtidig voksede effektiviteten i seneste regnskabsår, mens priserne også har fundet et attraktivt niveau.

- Vi har fået mere at lave. Konkurrencen er blevet mindre, fordi konkurrenterne har sat penge til i mange år, men nu er blevet lidt trætte, og det gør, at vi kan få lidt mere for varen, fortæller medejer og direktør, Aksel Nørgaard, Nordvestjysk Galvanisering.

For Aksel Nørgaard er det summen af mange faktorer, der gør, at indtjeningen næsten er firdoblet i seneste regnskab, hvor galvanisering er cirka 80 procent af aktiviteten.

På overfladebehandlerens fabrik i Holstebro mærker man blandt andet, at flere kunder er kommet tilbage.

Læs brancheanalyse:

Overfladebehandlerne mærker industriens opsving


Se branchens nøgletal her: Overfladebehandlerne går frem


Galvanisering vender tilbage til Danmark
Blandt disse kunder er virksomheder, der tidligere har fået galvaniseret i udlandet.

- De virksomheder, som fik galvaniseret i udlandet - Polen eller Kina - flager hjem igen, fordi de fik noget skrammel. Der er mange, der er blevet trætte af at hente varer hjem, som ikke duer. Det tager tre måneder for at få nogle nye varer fra Kina, og det er en del af forklaringen, fortæller direktøren.

Efterspørgsel kommer bredt
En højere effektivitet og en zinkpris, der faldt undervejs i regnskabsåret, men som nu er steget igen, er også væsentlige årsager til en voksende bundlinje.

- Byggeriet og vindmølleindustrien har vi også meget til. Nogen af stålbyggerne har også en stor eksport – blandt andet til Norge, uddyber han.

Galvanisøren har i øjeblikket 86 ansatte. Og Aksel Nørgaard ejer 55 procent af virksomheden, mens fire ansatte ejer resten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129