23948sdkhjf

Hostas vokseværk koster på bundlinjen

Underleverandøren har fordoblet antallet af medarbejdere på fem år.
Den nordjyske underleverandør, Hosta Industries, har i øjeblikket 84 medarbejdere. Det er en fordobling på fem år, og virksomheden forventer en vækst på cirka 10 medarbejdere i de kommende år.

Den massive vækst smitter dog af på indtjeningen, viser det seneste regnskab. Her gik resultatet før skat tilbage med 3 mio. kr. til 4,7 mio. kr. Årsagen er øgede omkostninger til at gøre medarbejderne dygtigere.

- Vi har afholdt flere omkostninger til opkvalificering af medarbejdere, øget kompetenceløft og systemoptimeringer. Det har været investeringer til at gøre maskinhuset klar til yderligere vækst. Det kræver dygtigere folk og tilpasninger rent praktisk, hvor maskiner skal flyttes, og processer tænkes på en anden måde. Vores kunder forventer, at vi tilbyder flere helhedsløsninger i dag. Det kræver mere af huset, siger administrerende direktør Christian Mosevang, Hosta Industries.

Helhedsløsninger er, når Hosta Industries ikke alene producerer delene, men også monterer og samler det færdige produkt.

Stigende omsætning
Væksten kan aflæses i omsætningen, der voksede med 7 procent i 2015/2016-regnskabet, og som næsten levede op til forventningerne sidste år, ifølge direktøren.

Fremdriften er fortsat ind i det nye regnskabsår, som har fået en god start.

- Vi ligger over budget allerede nu. Vi har flere projekter i pipeline, og vi er begyndt at skubbe helhedsløsninger ud over rampen, siger direktøren, der også har en forhåbning om en stigende indtjening i 2016/2017.

- Men det er klart, at man ikke flytter en organisation fra den ene dag til den anden, og der vil gå en årrække, før indtjeningen kommer på plads, siger direktøren, der ejer underleverandøren sammen med sin bror Søren Mosevang, der er salgsdirektør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093