23948sdkhjf

Brancheforening: Vi er helt til grin i den europæiske værftsindustri

Beslutningen om at forbigå danske værfter og i stedet sende opgaven med reparation og vedligeholdelse af fregatten Niels Juel til værftet Tallinn Shipyard OÜ i Estland vækker harme i brancheforeningen Danske Maritime.

- Det er en fuldstændig barok situation, både forsvarsmæssigt og for den danske maritime industri, at forsvarsministeriet nu lægger et af vores største og mest avancerede krigsskibe på værft i Tallinn, blot 100 kilometer fra Ruslands forsvarsbase i Kaliningrad.

Så skarpt formulerer Jenny N. Braat, administrerende direktør, Danske Maritime, sin kritik af beslutningen om ikke at lægge opgaverne på Niels Juel hos et dansk værft.

Helt til grin
At sende opgaven ud af Danmark er ”en spand iskoldt havvand i hovedet på den samlede danske maritime industri", lyder det. Specielt fordi de danske værfter ikke har mulighed for at byde på andre landes krigsskibe.

- Vi påtager os en helt misforstået og meget naiv dukserolle i EU – det endda uden at vi behøver det, og uden at andre følger trop. Det er da unfair konkurrence om noget, og vi er helt til grin i den øvrige europæiske værftsindustri, udtaler Jenny N. Braat.

Tilliden til skiftende regeringer og partier, der ifølge direktøren nu går imod tidligere udmeldinger, ”kan vi nu sænke ned på bunden af Østersøen”, slutter direktøren.

Hvad mener du? Skal den danske forsvar sende opgaver til udenlandske leverandører? Deltag i debatten herunder.
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.315