23948sdkhjf

Scorer 1 milliard på salg af Kramp

Schouw & Co. sælger sin ejerandel på 20 procent i den europæiske handels- og logistikvirksomhed.
Det danske industrikonglomerat Schouw & Co. afhænder nu sin ejerandel i Kramp, der er leverandør af reservedele og tilbehør til landbruget, for 139 mio. euro svarende til godt 1 mia. kr. Aktierne sælges til medaktionæren hollandske NPM Capital. Det oplyser Schouw & Co. i en pressemeddelelse.

- Vi har i ejerkredsen gennem længere tid drøftet parternes ønsker til fremtiden. Her er det gradvist blevet klart, at Schouw & Co. ikke kan forvente at få mulighed for langsigtet at udøve det ønskede aktive ejerskab. Konsekvensen er, at vi nu er nået til enighed om en fair pris for at træde ud af ejerkredsen, forklarer administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co.

Investor siden 1988
Schouw & Co. købte i 1988 Skjern-virksomheden Grene, som i 2013 blev lagt sammen med den mangeårige samarbejdspartner Kramp. Grene var før sammenlægningen markedsledende landbrugsgrossist i blandt andet Norden, Polen og Baltikum og havde i 2012 en omsætning på 1,35 mia. kr. Kramp var markedsledende i store dele af Central- og Sydeuropa og havde i 2012 en omsætning på 3,1 mia. kr. Med fusionen blev Europas største landbrugsgrossist en realitet:

- Sammenlægningen af Grene og Kramp i 2013 har været overordentlig succesfuld. På trods af de åbenlyse udfordringer inden for europæisk landbrug voksede omsætningen sidste år til 5,1 mia. kr. og driftsindtjeningen til 474 mio. kr., siger Jens Bjerg Sørensen, og fortsætter:

- Nu står virksomheden efter tre års arbejde med sammenlægning og hjemtagelse af synergier over for en ny vækstfase, og det er et passende tidspunkt for os at træde ud.

Nye opkøb på vej
I transaktionen værdisættes Kramp til cirka 14,5 gange det forventede EBIT i 2016

Schouw & Co. har de seneste år skruet op for investeringsniveauet og har foretaget tilkøb inden for både eksisterende og nye brancher i porteføljen. Denne udvikling vil ifølge Jens Bjerg Sørensen fortsætte:

- Vi kigger hele tiden på opkøbsmuligheder - både i relation til en styrkelse af vores eksisterende virksomheder og opstart inden for nye brancher.

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125