23948sdkhjf

Global Lego-vækst kaster job af sig i Billund

Lego-toget buldrer videre med en stigning i omsætningen på 10 procent på verdensplan, og det forplanter sig også til Billund i form af nye job.
Stigningen er i sket i første halvdel af 2016 sammenlignet med samme periode i 2015. Legetøjsproducenten oplyser, at Lego-gruppen verden over har ansat 3.500 nye medarbejdere i samme periode. Det skriver Fagbladet 3F.

Ser man på Lego i Billund, er antallet af ansatte øget med 200-250 medarbejdere om året i 2014 og 2015, oplyser Roar Rude Trangbæk, pressechef i Lego.

- Lego har også øget antallet af medarbejdere i Billund i første halvdel i 2016, og vi ser en fortsat stigning, siger Roar Rude Trangbæk, der ikke kan sætte præcise tal på.

Fællestillidsrepræsentant Berit Flindt Pedersen mærker, at der er kommet flere timelønnede i produktionen.

- Men der er flest funktionærer blandt de nyansatte. Jeg håber selvfølgelig på fortsat vækst og nye job og regner også med det. Ambitionen er, at vi skal blive mange flere de kommende år, siger Berit Flindt Pedersen uden at sætte antal på.

Men trods 10-procentstigningen er der et stykke vej op til den kæmpevækst, Lego tidligere har præsteret. I første halvår af 2015 steg salget med hele 23 procent.

- Fastholdelse af tocifret vækst år for år gennem mere end et årti er et bevis på de uendelige muligheder, som børn finder i Lego og resultatet af det hårde arbejde med mere end 18.000 Lego kolleger rundt om i verden, siger Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Der fremgår, at den seneste fremgang på 10 procent, kan tilskrives købelystne europæere og asiater, mens salget af legoklodser i USA står næsten stille.
Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079