23948sdkhjf

Bach Composite lukker dansk serieproduktion

Konsekvensen er en større fyringsrunde på den danske fabrik.
Den globale konkurrence koster en stor ordre hos Bach Composite Industry i Thy. I øjeblikket er koncernen i gang med at forhandle om de afskedigelser, som uundgåeligt kommer til at ramme fabrikken i Hurup.

- Vi kommer til at foretage organisatoriske tilpasninger, og vi snakker i øjeblikket med medarbejdernes repræsentanter, siger administrerende direktør Geert Winther Skovsgaard, Bach Composite Industry.

Direkte adspurgt fortæller han dog, at der kommer til at ske en del afskedigelser.

Det er en stor kunde i vindmølleindustrien, som har valgt virksomhedens danske afdeling fra, og nu flytter en del af sin ordreportefølje til udlandet.

Fabrikken lukker ikke
Koncernens danske fabrik er fravalgt dels på grund af den geografiske placering, fordi virksomheden skal være tæt på kundernes samlefabrikkern, men også på grund af prisen, fordi Danmark er løntungt sted at producere, fortæller direktøren.

Fremtiden for den danske fabrik, hvor der i øjeblikket er cirka 100 medarbejdere beskæftiget, er for så vidt afklaret. Egentlig serieproduktion kommer nok ikke til at foregå her igen.

- Det er utænkeligt, at der dukker en ny kunde op med ønske om at producere lokalt i større omfang. Vindindustrien er efterhånden meget global og kundernes krav om tilstedeværelse i udlandet er stærkt stigende, siger Geert Winther Skovsgaard og tilføjer:

- Allerede i dag sker langt den største del af aktiviteterne på virksomhedens fabrikker i udlandet, men vi har jo stadigt vores øvrige kunder i Danmark. Desuden bibeholder vi vores udviklingsaktiviteter, logistikcenter og koncernadministration i Hurup.

Bach Composite Industry har udover den danske fabrik også fabrikker i Kina, USA, Spanien og Litauen. Koncernen producerer komposit-løsninger og har mere end 500 ansatte globalt.

- Vi laver prototyper og opstart af nye produktioner i Danmark, og det er en række medarbejdere permanent beskæftiget med, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078