23948sdkhjf

Ib Andresen Industri klar med ny produktionslinje

Underleverandøren udvider maskinparken med ny profilvalselinje.
Hos Ib Andresen Industri er sommeren blevet brugt på at indkøre en ny profilvalselinje. Linjen er en udvidelse af virksomhedens i forvejen store maskinpark.

Men det er ikke kun en udvidelse af maskinparken.

Det er også en udvidelse af kapaciteten, da linjen både kan håndtere mere komplekse profiler, hulmønstre og tykkere materiale.

Voksende efterspørgsel
Det er blandt andet salgets fokus på totale stålløsninger i tættere samarbejde med kunderne, som har øget efterspørgslen og givet anledning til at investere i produktionen.

- Vores salgsstrategi virker, og det betyder mere travlhed i produktionen. Derfor er vores nye profilvalselinje nødvendig for at efterkomme den store efterspørgsel, der er fra nye og eksisterende kunder. Det er både i forhold til volumen og mere komplicerede stålprofiler, fortæller Per R. Rasmussen, koncerndirektør hos Ib Andresen Industri.

De totale løsninger, som Ib Andresen Industri går til markedet med, inkluderer blandt andet udvikling og logistik som supplement til kerneforretningen. Den er stadig bearbejdning og formgivning af stål og metaller.

Fuld fokus på automation
Automation er tænkt med i profilvalselinjens design, hvor akselsættene med valsestolene bliver tilkoblet automatisk, hvilket giver en hurtigere omstilling. Med 32 valsestole er det i øvrigt en af de største af de nu i alt 24 profilvalselinjer.

Ligeledes er coilskiftet automatiseret, så skiftet på coilafvikleren foregår uden væsentlige produktionsstop. Denne automation har Ib Andresen Industri allerede succes med på den seneste maskininvestering.

I modsatte ende af den 75 meter lange profilvalselinje bliver en robot installeret til at håndtere de færdige stålprofiler.

- Linjen består af dele fra flere kendte maskinproducenter, så det har været et stort koordineringsarbejde at få samlet en så avanceret linje. Men det er gået helt efter bogen, fortæller Ib Andresen Industris PTA-chef, Lars H. Pedersen, og tilføjer i forhold til maskinens indkøring og drift:

- Vi har kunnet dedikere nogle af vores kompetente og erfarne medarbejdere til den nye linje, hvilket har holdt eventuelle indkøringsproblemer på et absolut minimum. Det betyder, at vi allerede nu er i fuldt toholdsskift, og om kort tid har uddannet mandskab til treholdsskift.

Profilvalselinjen har også en excenterpresse med 2.000 mm værktøjsbord til yderst komplicerede hulmønstre og en overklipningsenhed, som dynamisk sørger for at klippe stålprofilerne i de længder, de skal være. Setuppet gør det muligt for Ib Andresen Industri at producere mere komplicerede stålprofiler, hvor dyr efterbearbejdning undgås.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095