23948sdkhjf

Rigmand sætter tænderne i fynsk robotsucces

Opdateret: Lokal investor køber aktiepost og en plads i bestyrelsen hos Blue Ocean Robotics.
Opdateret 11.10. Millionindsprøjtning til Blue Ocean Robotics. En anonym, lokal investor skyder 10 mio. kr. i den fremstormende robotudvikler.

Investeringen sikrer ham 6,17 procent af aktierne og med det en plads i selskabets bestyrelse. Den post indtager Jacob Bro Eriksen, formand for selskabet Fundamental Fondsmæglerselskab, der har arbejdet med Blue Ocean Robotics børsplaner samt kontakten til investoren.

Den nye investering betyder også, at robotudviklerens planer om en børsnotering er udskudt på ubestemt tid. Planen var ellers, at selskabet allerede i juni skulle have været på børsen i Sverige. Da det blev offentlig kendt, henvendt adskillige interesserede pengemænd sig til det fynske robotfirma, og så hev man i børsbremsen.

Flere millioner på vej
For for Blue Ocean Robotics er det mere end et spørgsmål om at få kapital til at realisere de store planer. Det handler i lige så høj grad om også at få de rette mennesker ind på bestyrelsesniveau, der kan bidrage til den fortsatte vækst i virksomheden.

Derfor er virksomheden gået ind i anden investeringsrunde, der tager afsæt i en gruppe af investorer, der i nogen tid har vist interesse for den odenseanske robotvirksomhed. Investeringsrunden afsluttes 29. august, og i løbet af september vil den nye endelige bestyrelse blive konstitueret.

Hvis alle de nytegnede anparter sælges i anden investeringsrunde vil 28,3 procent af virksomheden ejes af eksterne investorer. Der er afsat 5 procent til warrants. De sidste 66,7 procent sidder de tre stiftere, Co-CEO's og partnere, Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard, fortsat på. De tre stiftere forventer også at videreføre selskabet uden afgørende ændringer i den daglige drift eller organisation.

- Vi ser frem til at få taget hul på bestyrelsesarbejdet og på de mange spændende tiltag, der ligger foran os i den kommende tid. Kapitaltilførslen giver os også mulighed for at realisere planer, der hidtil har været uden for rækkevidde. Herunder blandt andet en konsolidering af vores globale vækst og et styrket engagement i vores egen udvikling af nye robotter samt opkøb af IPR og robotvirksomheder på det globale marked. Det vil således betyde et gearskifte i selskabet, så vi vil komme til at gå fra en opstartsfase til en mere konsolideret og global positioneringsfase, lyder det fra stifterne.

Fra meget lidt til rigtig meget
I løbet af de blot tre år, Blue Ocean Robotics har været på markedet, har virksomheden i dag over 110 medarbejdere på verdensplan, fordelt i 11 lande og tæller endvidere mere end 25 salgspartnere verden over, i blandt andet Danmark, Finland, Mexico, USA, Qatar, UAE og Singapore.

Omsætningen er cirka 60 mio. kr. om året, med en forventning om en væsentlig forøgelse i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078