23948sdkhjf

Dacapos fødevaresatsning vinder frem

Grossisten har i år leveret rør og fittings til et projekt på den anden side af jordkloden.
Food and Dairy plus-satsningen hos Dacapo Stainless har stadig fine vækstrater med tre år på bagen. Kategoriens afsætning voksede i 2015 med 25 procent, selvom fødevareproducenterne har svære tider.

En stor del af årsagen er, at den danske, rustfri stålgrossist er kommet ind i varmen hos store globale spillere inden for procesudstyr.

- Vores salg er i år steget med mellem 13 og 18 procent i forhold til sidste år. Det er takket være kontrakterne og nogle store internationale projekter i eksempelvis Irland og New Zealand, hvor vi blandt andet har haft store containerløsninger, konsignationslager og opkobling af EDI-webshop, fortæller Henrik Høgsgaard, der er group direktør for fittings hos Dacapo Stainless og tilføjer, at grossisten starter endnu et nyt projekt op i Holland for Danone om kort tid.

Den primære omsætning ligger dog stadig i Skandinavien.


Læs Jern & Maskinindustriens analyse af de rustfri stålgrossister her:

Stålgrossisterne skrotter katastrofeår


Se hvem der tjente, og hvem der tabte penge sidste år:

Møg-år: Se branchens nøgletal her



Kommer ikke sovende til ordrerne
En kontrakt betyder dog ikke nødvendigvis, at alt indkøb bliver gjort hos den danske grossist. Kontrakterne gør derimod, at grossisten nu bliver taget i betragtning, når der skal findes en leverandør.

- Bare fordi man får en global kontrakt, betyder det ikke, at man får en fribillet til alt tonnage. Kontrakterne betyder, at vi er berettiget til at gå ind og byde, men vi skal stadig stå tidligt op for få deres forretninger, uddyber direktøren.

Food and Dairy-brandet henvender sig til fødevareindustrien. Produktkategorien, der indeholder rør og fittings, er udviklet, så de følger ruhedsanbefalingerne fra European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Kvaliteten betyder, at hygiejnen øges, og det er hurtigere at rengøre fødevaremaskiner og procesudstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109