23948sdkhjf

Havets blå diamant fra Karstensens

Karstensens Skibsværft er klar til at aflevere endnu et kæmpe fiskefartøj - lørdag døbes HG 62 Beinur, der bliver hjemmehørende i Hirtshals Havn.
Lørdag døbes HG 62 Beinur, det seneste fiskefartøj fra Karstensens Skibsværft i Skagen.

Herefter forlader det 78 meter lange fiskefartøj Skagen og sejler til sin hjemhavn, Hirtshals, hvor der søndag er ”åbent skib”.

Karstensens Skibsværft har bygget den blå sværvægter af et fiskefartøj til partsrederiet Beinur, der som værftet, er et familieejet selskab.

120.000 mandetimer
Skroget, der er bygget i Polen, ankom til Skagen sidst i januar. Som en tom skal. Og herfra tog Karstensens over.

80.000 mandetimer har værftet brugt på Beinur. Oveni skal lægges de mange underleverandører, som har været involveret, så tilsammen har arbejdet med Beinur kastet 120.000 mandetimer af sig.

Karstensens Skibsværft har omkring 350 fastansatte, heraf 300 danskere i arbejde. Dertil kommer cirka 200 underleverandører, som også tjener deres daglige brød med arbejde for værftets kunder.

13 mere i ordrebogen
HG 62 Beinur er det foreløbigt sidste i rækken af store fiskefartøjer fra Karstensens Skibsværft.

I foråret afleverede skibsværftet HG 264 Ruth, også til Hirtshals, og det driftige værft i Skagen er i fuld gang med de næste fartøjer af samme type.

- Vi har 75 procent af markedet for denne type fartøjer i Nordeuropa, og vi har 13 fartøjer i ordrebogen. Skibe, der skal afleveres i løbet af de næste to et halvt år, fortæller Kent Damgaard, direktør og tegnestuechef på Karstensens Skibsværft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.349