23948sdkhjf

Stigende dansk industriproduktion op til Brexit, men usikkerheden lurer

Dansk industriproduktion tog endnu et lille skridt tilbage for fordums højder. I maj steg den samlede produktion med 1 pct. i forhold til april, og dermed ligger aktiviteten nu 8,4 pct. højere sammenlignet med samme måned sidste år.

- Stigning i maj blev først og fremmest trukket af en kraftig fremgang inden for elektronikindustrien, der steg med hele 15,7 pct., mens produktionen i tekstil- og læderindustrien omvendt faldt med 16,8 pct. forklarer Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea Markets.

Global usikkerhed lurer
Men trods fremgangen i maj går de danske industrivirksomheder ifølge hans vurdering en usikker fremtid i møde:

- Usikkerheden er først og fremmest knyttet til udviklingen i Storbritannien, der som følge af Brexit formentlig vil ramme ind i en mild økonomisk recession i efteråret. Storbritannien er Danmarks fjerde største samhandelspartner, og derfor også en vigtig eksportdestination for danske industrivirksomheder. Dertil kommer den negative afsmitning, som Brexit har på det generelle klima i den globale økonomi, forklarer Jan Størup Nielsen.

Hvor meget det kommer til at påvirke de danske industrivirksomheder mener økonomen, det er for tidligt at sige, men det vil formentlig betyde, at den fremgang vi har set over de seneste måneder vil blive bragt til ophør – om end det forhåbentlig kun vil være i en kortvarig periode, lyder vurderingen fra Nordea Markets.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094