23948sdkhjf

Fem ejere skal styre slagets gang efter fusion

Fusionen sikrer fynsk automationsvirksomhed nye kompetencer.
Automation Labs primære ekspertise er at udvikle software til højteknologisk maskinstyring – blandt andet til procesanlæg til biogas- og rensningsanlæg. Fusionen med Holtec Automatic sikrer den sydfynske virksomhed en række nye kompetencer, og det skal komme kunderne til gavn.

- Vi har fra begyndelsen specialiseret os i software til maskinstyring på højt plan og har brugt underleverandører til at bygge el- og styretavler, ligesom vi har haft udefrakommende montører til at servicere vores kunder. I kraft af fusionen med Holtec Automatic kan vi nu selv håndtere den komplette arbejdsgang. Med egne montører kan vi for eksempel sikre, at det er de samme folk, der kommer ud til kunderne gang efter gang – det skaber en vis tryghed for kunderne, og vi kan i endnu højere grad stå inde for det, vi leverer, fortæller Claus Walther Jensen, direktør i Automation Lab.

Efter fusionen er Automation Lab blevet omdannet til et aktieselskab, og sammen med de fem nye medejere er planen lagt. Forretningens strategi og målsætning er ifølge Claus Walther Jensen, mere velbeskrevet i dag end tidligere, og derudover er varetagelsen af de administrative opgaver blevet markant mere effektiv.

- Vi ville gerne kunne varetage opgaver som kvalitetssikring og bogholderi mere effektivt, og en løsning var at gå sammen med nogen, der er større end os selv. Vores kemi var rigtig god, og vi fandt hurtigt ud af, at Holtec kunne tilbyde det, vi manglede, siger Claus Walther Jensen.

Attraktive nicher
Naturgas er et nøgleområde, som Automation Lab har store forventninger til for fremtiden. Virksomheden leverer nemlig automationsløsninger til opgraderingsanlæg, der løfter kvaliteten af biogas, så det kan pumpes ud på naturgasnettet – en teknisk krævende proces, der sikrer en højere handelsværdi. Virksomheden har også aktiver inden for offshore- og marinebranchen, og denne kombination – sammen med den rigtige geografi – var udslagsgivende for Holtec Automatic.

- Vi udvikler os over tid, og ordene vand, miljø og energi, som vi begyndte at stille skarpt på i 2008, fylder i dag rigtig meget i virksomheden. Vi leverer selv styringer til biogasanlæg, men indtil nu har vi ikke selv været i stand til at opgradere gassen – det kan vi i dag. Og ud over en strategisk god placering på Sydfyn har samarbejdet med Automation Lab givet os en naturlig indgang til offshore-området. På den måde har vi fået adgang til nogle nicher, der er rigtig attraktive for os, fortæller Søren Jensen, der er administrerende direktør i Holtec Automatic.

Automation Lab har til huse ud til Svendborgsund, og med godt gang i forretningen er det et spørgsmål om tid, før domicilet skal udvides.

- Vi har travlt, og inden for det næste års tid skal vi have fat i mindst to teknikkere mere. Når vi finder de rette, skal vi jo også finde en stol til vedkommende, afslutter Claus Walther Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11