23948sdkhjf

Vinder på vind - men taber på olie og gas

Faldende aktivitet i olie- og gassektoren koster Hydratech i Vrå et større millionunderskud.
Hydratech Industries, Vrå, måtte sidste år fordøje et underskud på 81 mio. kr. efter skat. Det fremgår af årsregnskabet for 2015 og er en kraftig tilbagegang i forhold til 2014.

Virksomheden, der fremstiller hydraulisk udstyr til vindmøller og til olie- og gassektoren, er ramt af den faldende oliepris, som har sat en bremse for investeringer i udstyr til efterforskning og produktion af olie og gas.

- 2015 har været et meget udfordrende år for vores fluid-division (olie- og gasområdet, red.), der fortsat er ramt af meget vanskelige markedsvilkår, siger Søren Kringelholt, der er administrerende direktør i Hydratech Industries.

Det svære olie- og gasmarked har medført underskud på dette produktområde, og Hydratech har samtidig gennemført en stor ekstraordinær nedskrivning på 27 mio. kr. på goodwill, der stammer fra tidligere opkøb af virksomheder på området.

- Vi har skåret ned på olie- og gasområdet for at tilpasse os til den lavere aktivitet, men vi har ikke kunnet tilpasse os den nye situation så hurtigt, at vi har undgået en negativ økonomisk virkning på vores årsresultat. Først i 2017 slår omstillingen fuldt ud igennem i vores regnskab, siger han.

Nedskæringerne har medført, at der i dag er 100 færre ansatte i Hydratech end tidligere. Der var ved årsskiftet 564 ansatte i Hydratech-koncernen. Heraf arbejder de 160 i Vrå, 130 i Silkeborg og resten i udenlandske datterselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078