23948sdkhjf

DI: Et skridt nærmere et dansk rumeventyr

Dansk Industri tager positivt mod regeringens rumstrategi, som er blevet præsenteret i sidste uge. Strategien lægger en ny plan for, hvordan Danmark bedst muligt høster fordelene ved at være med i rumprojekter.
- Vi har en direkte interesse i at være godt med i de mange højteknologiske projekter, som rumforskningen byder på. Det kan skabe videnstunge arbejdspladser over hele landet, siger underdirektør Charlotte Rønhof, Dansk Industri.

Behovet for en rumstrategi blev ekstra tydeligt i forbindelse med opsendelsen af Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, i september 2015. Siden da har regeringen først fået vedtaget en rumlov, så der er kommet klare regler for danske objekter i rummet og nu også en dansk rumstrategi.

- Strategien er en god start på det videre arbejde, og vi er særdeles glade for, at regeringen lægger stor vægt på de kommercielle muligheder ved at deltage i rumprojekter og bruge data fra rummet, siger Charlotte Rønhof.

DI havde dog gerne set, at strategien også omfattede flere midler til nye rumprojekter sammen med den europæiske rumfartsorganisation ESA. Undersøgelser har vist, at investeringer i rumprojekter betaler sig selv tilbage mere end fire gange.

- Danmark bruger kun det halve af, hvad vores nabolande bruger på at være med i den hektiske udvikling af ny rumteknologi.

- Vi kommer ingen vegne, hvis ikke vi ind imellem satser stort, siger Charlotte Rønhof.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062