23948sdkhjf

EU-nej giver panderynker hos eksportvirksomheder

Der er store panderynker hos en række østjyske eksportvirksomheder efter Storbritanniens nej til EU.
Nej’et har for eksempel konsekvenser for virksomheden Marel i Skejby, der laver udstyr til fødevareindustrien, blandt andet udstyr, der kan pakke fødevarer ind. Det skriver DR Østjylland.

- Vores produkter bliver nu dyrere for briterne at købe, fordi et nej betyder, at pundet falder i værdi, siger manager for strategi og portefølje i Marel, Jesper Hjortshøj til DR Østjylland.

Han er bekymret for den usikkerhed, der breder sig i Europa efter briternes nej.

- Det åbner også op for, om andre store EU-lande er de næste. Frankrig har været nævnt som et land, der måske også kunne tænke sig en folkeafstemning, siger Jesper Hjortshøj.

- Det skaber usikkerhed på et sårbart europæisk marked, der endnu ikke er kommet sig efter finanskrisen. Det er ikke positivt for en eksportvirksomhed som os, siger han.

Det er også usikkerheden, der bekymrer slamsugervirksomheden J. Hvidtved Larsen i Silkeborg, hvor halvdelen af eksporten går til Storbritannien.

- Behovet for vores produkter er jo det samme, og vores konkurrenter på det europæiske fastland står i samme situation som os. Det tiden må vise er, om usikkerhed på det britiske marked vil få køberne til at holde igen, siger direktør Brian Stage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078