23948sdkhjf

R&D optimerer nyt produkt til Grundfos’ pumpeprogram

Specialister fra Grundfos har gennem flere år arbejdet tæt sammen med R&D om udvikling og optimering af et muligt nyt produkt til Grundfos’ pumpeprogram.
For godt fire år siden startede Grundfos et projekt, som havde til formål at udvikle og optimere en ny idé, som kunne styrke virksomhedens pumpeprogram.

- Projektet har fra starten været et eksperiment, hvor vi ville teste nogle nye ideer og finde frem til, om der kunne være et marked for dem, før vi igangsatte en større produktion, siger senior project manager Søren Vigsø fra Grundfos.

- Det var blandt andet også baggrunden for, at vi valgte at inddrage eksterne ressourcer fra R&D fremfor selv at opbygge interne kompetencer, tilføjer han.

Tæt udviklingsforløb
Grundfos og R&D har nu gennem flere år arbejdet tæt sammen, og R&D har primært arbejdet med den mekaniske del, produktions-setup’et samt dokumentation og godkendelser i projektet. Der afholdes ugentlige møder, hvor alle projektdeltagere mødes enten hos Grundfos eller R&D.

- Jeg har oplevet et rigtig godt samspil mellem vores egne folk og ingeniørerne fra R&D. Medarbejderne fra R&D er meget fleksible og har mange kompetencer at spille ind med, hvilket har haft stor værdi i udviklingsforløbet, siger Søren Vigsø.

Som en del af projektet er der produceret prototyper og en 0-serie, som skal bruges til test af produktet hos udvalgte kunder. R&D står her for den totale leverance og har været ansvarlige for kontakten til underleverandører, produktion af enkeltdele og værktøjer samt monteringen. Alt monteringsarbejdet er foregået i R&D’s montagehal i Hinnerup.

Overdragelse af produktions-setup
Processen er nu så langt, at R&D skal overdrage produktions-setup’et og alle værktøjer til Grundfos, som selv står for den videre produktion.

- Det har fungeret godt, at R&D har været ansvarlige for produktionsdelen på de mindre stykantal, og nu kan overdrage det færdige setup til os, siger Søren Vigsø.

- Vi har sammen med R&D opbygget rigtig stor viden i projektet, og bliver der behov for yderligere tilpasninger fremadrettet, vil vi naturligvis tage fat i dem igen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109