23948sdkhjf

Gigant-ordre til Vestas

Vindmølleproducenten skal formentlig levere 1.000 vindmøller til et projekt i USA.
Det amerikanske selskab MidAmerican Energy Company har lavet en indberetning til Iowa Utilities Board, der omtaler en aftale mellem Vestas og MidAmerican Energy Company.

Den danske vindmølleproducenter bekræfter i en fondsbørsmeddelelse, at man har indgået en betinget aftale med MidAmerican Energy Company om levering af op til 1.000 V110-2.0 MW vindmøller til MidAmericans 2.000 MW Wind XI-projektet i Iowa, som stadig afventer godkendelse af Iowa Utilities Board.

Den betingede aftale omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne samt en femårig serviceaftale. Derudover inkluderer aftalen en eksklusivitetsaftale for Vestas til at levere 100 procent af MidAmericans 2016 Safe Harbor PTC-komponenter.

Afhængig af blandt andet den afventende IUB-godkendelse vil levering og idriftsættelse af vindmøllerne ske i perioden 2016 til 2019.

- Dette projekt vil, hvis det godkendes, bidrage med anseelige økonomiske fordele for MidAmericans kunder, og Vestas er stolte over at samarbejde med MidAmerican Energy i deres målsætning om at generere 100 procent vedvarende energi, sagde Chris Brown, President, Vestas’ salgs- og serviceafdeling i USA og Canada.

MidAmerican Energy Company, et datterselskab af Berkshire Hathaway Energy, er den største ejer af vindkraft blandt regulerede forsyningsselskaber i USA. Med investeringen i Wind XI vil forsyningsselskabet generere 85 procent af dets el-leverancer fra vind.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234