23948sdkhjf

Dansk lagerrobot automatiserer det umulige hos Audi

120 sekunder. Mere må det ikke tage for de ansatte at hente en komponent, montere den i en bil ved montagelinjen hos Audi og være klar til næste bil.
Derfor har man hidtil linet komponenter i mellemlagre, der er lige ved hånden for montørerne. Men det kræver mange, fordyrende, manuelle transportture frem og tilbage fra lager til mellemlager.

Audi har længe ledt efter løsninger, der kunne eliminere de manuelle mellemlagre på montagelinjer. Løsningen viste sig at findes i Odense, hvor virksomheden EffiMat Storage Technology er i fuld gang med at producere de lagerautomater, der matcher Audis behov. Henover sommeren 2016 installerer Audi EffiMats lagerautomater på sin nye Audi A5-linje på en fabrik i Sydtyskland.

Med ordren til Audi slog den fynske producent Audis sædvanlige tyske leverandør af banen. CEO i EffiMat Storage Technology, Jørgen Flemming Ladefoged, glæder sig over, at Audi har taget automaten fra Odense helt ind i hjertet af bilproduktionen i Tyskland.

- Det er vi stolte af. Ingen andre i vores branche er kommet så tæt på bilindustriens montagelinje med deres produkter, som vi nu er, siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Det er ikke kun bilindustrien, der optimerer med de nyskabende danske lagerrobotter. På kundelisten hos EffiMat Storage finder man et bredt udsnit af virksomheder: United Airlines, Tupperware, Airbus, Hydac, Computerstore, Riegens, Cinfa, Nibe, Jiffy-tite, Novo Nordisk, Airbus, VW-koncernen, Gulfstream, US Airforce og Lockheed Martin.

Jagten på sekunder
- Hele industrien jager sekunder. Det er marginaler, der kan give baghjul til konkurrenterne. Præcis det behov imødekommer vi i EffiMat Storage Technology med vores løsninger. Vores lagerrobotter, EffiMat og ClassiMat, går ind lige dér, hvor forsyningskæden og flowet er en hovedpine hos mange fremstillingsvirksomheder, forklarer Jørgen Flemming Ladefoged.

Den voksende efterspørgsel på EffiMats lager- og plukautomater har i det seneste regnskabsår ført til en fordobling i omsætning. Virksomheden har samtidig investeret mange ressourcer i den nye generation af firmaets lagerautomater, og det betyder, at bundlinjen er mindre prangende end toplinjen i 2015-regnskabet, der netop er offentliggjort. Investeringerne ser dog i den grad ud til at lønne sig.

- For øjeblikket forhandler vi om en rekordstor ordre. Kunden er en af verdens største printpladeproducenter med mere end 80 fabrikker, og vi har fået en ordre til en af koncernens fabrikker, siger CEO i EffiMat Storage Technology, Jørgen Flemming Ladefoged.

EffiMat Storage Technology er stiftet i 2011 og beskæftiger nu 30 medarbejdere. Selskabet er ejet af ledelsen, Vækstfondens VF Venture samt Danfoss-aktionær Peter Mads Clausen via selskabet PMC Star ApS.

Blot fire år efter, at ideen til EffiMat opstod, og virksomheden blev stiftet, er ordre nummer 100 også netop landet i ordrebogen. Den bliver for øjeblikket produceret i Odense, ligesom al øvrig produktion hos EffiMat. Ordre nummer 100 skal leveres til en kunde i USA, som fjerner fire af konkurrenternes lagerrobotter for at erstatte dem med et styk effektiv state of the art teknologi fra Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203