23948sdkhjf

Fjederfabrik tjener én million per medarbejder

Oliekrise gav sidste år ridser i lakken, men midtjysk fjederproducent fremviser igen imponerende overskud.
Et omsætningsfald på 5-6 procent ramte sidste år silkeborgensiske Lambæks Fjederfabrik. Det slog dog ikke benene væk under den stabile og høje indtjening hos fjederproducenten.

De otte ansatte skabte sidste år et resultat før skat på knap 8,3 mio. kr., hvilket var et fald på godt 800.000 kr.

Omsætningsfaldet skal findes i faldende leveringer til producentens norske datterselskab, og ikke mindst fordi 2014 var et år med ekstra fart på.

- Vores afdeling i Norge har mistet omsætning på grund af oliekrisen, fortæller administrerende direktør, Frode Davidsen, Lambæk Fjederfabrik, der ejer virksomheden sammen med sine to børn.

2016 på samme niveau
Olieprisen har rettet sig i forhold til 2015, men det er ikke noget, som fjederfabrikanten endnu kan mærke på omsætningen. Derfor forventer den administrerende direktør også, at niveauet fra det seneste år fortsætter.

- Man mener, at det kommer til at bedre sig i Norge. Men sådanne slag skal jo også lige sætte sig. Vi kører på samme niveau som 2015 indtil videre. Og så længe vi kører, som vi gør, kan vi ikke klage. Jeg tror, at 2016 bliver meget lig 2015, siger Frode Davidsen.

Lambæk Fjederfabrik har, siden Frode Davidsen købte fabrikken i starten af 1980’erne, ikke givet underskud.

Seks år med gode overskud
De sidste seks år har virksomheden landet et resultat før skat i niveauet 6-9 mio. kr.

- Når vi har tjent penge, så har vi brugt dem på at købe de nyeste maskiner, der findes på markedet. Og det er derfor, at vi overlever i dag, siger direktøren som årsagen til en stabil indtjening.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102