23948sdkhjf

Tre nye i Odenses robot-kuvøse

Torsdag blev sløret løftet for tre nye virksomheder i Odense Robotics Startup Hub.
Torsdag kunne Odense Robotics StartUp Hub byde velkommen til tre nye og lovende robotvirksomheder, som i det kommende år vil få både teknisk og forretningsmæssig sparring på deres produkt i Teknologisk Instituts Robotinnovationshal i Forskerparken i Odense.

Det bliver de tre virksomheder Robotics Sport Solution, Kubo Education og Robot at Work, der symbolsk fik overrakt nøglekortet til Odense Robotic StartUp Hub.

- I de kommende år vil robotterne være omkring os i endnu højere grad end nu, både på arbejdspladsen, i undervisning og i fritiden – og det er de tre virksomheder rigtig gode og lovende eksempler på, sagde Kurt Nielsen, chef for Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Læring gennem robotter
Kubo Education har lavet en prototype på en relativt enkel robot, som gennem leg og kreativ problemløsning skal lære børn helt ned til fireårs alderen og grundskoleelever principperne bag kodning og programmering.

Robotten er det centrale element i en hel læringsplatform til børnehaver og skoler. Robotten kan bevæge sig i baner hen over nogle felter, som kan sammensættes på et utal af måder, og derigennem lærer børnene at samarbejde om at analysere og løse problemer og opgaver på en kreativ måde.

Virksomheden har haft robotten i pilottest på flere skoler og har fået positive tilbagemeldinger.

Bag Kubo Education star Tommy Schou Lund Outzen (CEO) og Daniel Friis Lindegaard (CTO). Begge studerer på Syddansk Universitets ingeniøruddannelse i lærings- og oplevelsesteknologi.

Robot samler golfbolde
Robotics Sport Solution har udviklet en prototype til en robotplatform til intelligent og GPS-styret opsamling af bolde på golfbaner.

Platformen kan senere udvides med andre applikationer som for eksempel græsslåning, hvor markedet vurderes at være endnu større.

Robotic Sport Solutions produkt baserer sig på standardkomponenter og ikke mindst på en meget stærk markedsvalidering. Virksomheden har haft robotten i test hos flere golfklubber, som har vist interesse for at købe robotten, når den kommer på markedet.

Bag Robotic Sport Solution står Dani Feller (CEO & co-founder), Jakub Elzbieciak (CTO and co-founder) og Steen Villadsen (strategy developer).

Ny isoleringsmetode
Robot at Work har udviklet et nyt isoleringsmateriale med 25 procent højere isoleringsværdi og lavere CO2-aftryk end eksisterende produkter på markedet.

Materialet kan så at sige støbes direkte på konstruktionen ude på byggepladsen og kan formes i 3D, hvilket åbner helt nye muligheder for arkitektur, konstruktion og facadedesign.

Arbejdsmetoden er hurtigere (intet stillads nødvendig). Produktet har været gennem de første tests, og de to ophavsmænd har salgsrettighederne til materialet i Danmark.

Bag Robot at Work står Anders Martiny og Finn Christensen (CEO og stifter).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33