23948sdkhjf

Vindgiganter står til milliontab i Danmark

Regeringen møder stor kritik fra flere internationale vindoperatører for sine planer om at skrinlægge udbuddet af kystnære havvindmøller.
Den fransk-canadiske vindmølleoperatør Boralex har allerede brugt 10 mio. kr. på at forberede sit bud på kystnære havvindmøller i Danmark. Hos Vattenfall har man spenderet 20 mio. kr., og de millioner vil være tabt, hvis den danske regering ender med at skrotte udbuddet, som man har bebudet. Det skriver Børsen.

Både hos Boralex og Vattenfall raser man over udmeldingen og understreger, at hvis de skal se Danmark som et attraktivt land at investere i, så kræver det stabile og langsigtede rammebetingelser.

- Så er vi nødt til at kigge på, hvor vi skal bruge vores ressourcer fremadrettet. Det er et faktum, at vi har andre muligheder end Danmark. Det betyder formentligt, at vi vil trække ressourcer ud af Danmark, siger Ole Bigum Nielsen, landechef hos Vattenfall Danmark, til Børsen.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt kalder det en overreaktion og hæfter sig blandt andet ved, at Danmark er et af de lande, der har investeret mest i vedvarende energi landets størrelse taget i betragtning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312