23948sdkhjf

Internationalt gennembrud til midtjysk smedevirksomhed

Smede og stålentreprenøren Kærsgaard A/S fra Viborg har netop fået sit internationale gennembrud, ved underskrivelsen af en licensaftale med den norske virksomhed Alsaker Stål.
Aftalen indebærer, at Alsaker Stål fremover kan producere, afsætte og montere altaner med udgangspunkt i Kærsgaards altansystem Upfront Solutions, i og omkring Bergen. Området vurderes at dække cirka 15 procent af det norske marked for de pågældende løsninger.

Samarbejdet med Alsaker Stål markerer for Kærsgaard et vigtigt skridt i en langsigtet plan for salg af licenser af virksomhedens altansystem.

- Vi vidste fra start, at der måtte være eksportpotentiale for Upfront. Blandt andet giver systemet mulighed for designmæssig tilpasning til alle typer facader, og et specialdesignet afvandingssystem giver valgfri placering af nedløb. Vores ønske er, at konceptet skal komme kunder til gavn ikke bare i Danmark og Norge, men i alle markeder hvor man ser fordelene ved vores løsning, siger Bent Kærsgaard, administrerende direktør i Kærsgaard A/S.

I Norge har Kærsgaard modtaget assistance fra Danmarks Ambassade i Oslo, i første omgang i forbindelse med udarbejdelsen af en markedsundersøgelse, og dernæst til faciliteringen af kontakt til norske samarbejdspartnere. Den grundige forberedelse har stået på henover en periode på 12 måneder, og den første milepæl er nu nået.

- Kærsgaard A/S er gået grundigt til værks. Virksomheden har fra start været opmærksom på, at det store arbejde, der er lagt i at åbne døren til Norge, er afgørende for langvarig succes i markedet. Opgaven er nu at få bredt konceptet ud til hele Norge, og at se til nye markeder, siger Malthe Slemming, eksportrådgiver på Danmarks Ambassade i Oslo.

I den norske virksomhed Alsaker Stål er der stor tilfredshed med den nye samarbejdsaftale, som man forventer sig meget af. Virksomheden er i forvejen en veletableret aktør med en lang historik i det vestlige Norge, og administrerende direktør, Geirmund Kaland, vurderer, at Upfront vil få stor betydning.

- Vi er i forvejen godt repræsenteret i altanmarkedet. Med Upfront som en del af vores sortiment bliver vi en endnu mere attraktiv samarbejdspartner. Systemet giver os unikke fordele, både hvad angår de tekniske og designmæssige detaljer og i forbindelse med vores kommunikation med vores kunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079