23948sdkhjf

FLSmidth-forretning til salg er værdiløs

FLSmidth arbejder målrettet på at sælge en af sine forretningsenheder, men salgsprisen bliver symbolsk.
Det vurderer flere eksperter og store investorer over for TV 2 Business omkring den igangsværende salgsproces af Bulk Material Handling, der er en del af mineraldivisionen i FLS og i november sidste år blev betegnet som uønsket.

Carnegie Asset Management er blandt de markedsdeltagere, der vurderer en ikke-eksisterende salgsgevinst.

- Jeg tror, at de fleste investorer har forstået, at prisen bliver så lav, at det ikke har nogen betydning, siger porteføljemanager Kim Korsgård Nielsen, der har FLS-aktier for omkring 200 mio. kr.

Bulk Material Handling har længe været nødlidende og med salgsbeslutningen blev 40 procent af de ansatte på den tyske fabrik opsagt.

- En salgspris på alt over ingenting er positivt. Det er en ekstremt udfordret forretning, så man skal ikke købe aktier i FLSmidth på grund af et forestående salg, siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank.

Topchef i FLS, Thomas Schulz, er ikke meget for at kommentere forventningen til frasalget, men står fast på ønsket om at sælge Bulk Material Handling.

- Vi søger altid den bedst mulige pris for vores frasalg. Det gælder ikke kun processen omkring vores fabrik i Wadgassen, vi viste det også med salget af Cembrit. Det er vigtigt, at vores ansatte får en god ejer for fremtiden, siger Thomas Schulz til TV 2 Business.

Topchefen har givet sig selv et år til at skippe den uønskede forretning af sted, hvilket giver ham et halvt år at løbe på.

Hans forgænger, Jørgen Huno Rasmussen, måtte i første omgang opgive at sælge fibercementdivisionen Cembrit, men i andet forsøg lykkedes det at finde en køber efter at have gennemført en turnaround af forretningen. Det endte med at gå fra usælgeligt til et salg over 1 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094