23948sdkhjf

Sjørring Maskinfabrik tager stort skridt mod plus

Nyt underskud har spist egenkapitalen, men sikkerhedsnettet er spændt ud under virksomheden.
¨ Målet var, at regnskabet skulle balancere i 2015. Men den nordjyske underleverandør Sjørring Maskinfabrik nåede ikke i mål.

Det viser skovlproducentens nyeste regnskab, der gav et negativt resultat før skat på knap 6,6 mio. kr. Det er dog sket en massiv forbedring på næsten 20 mio .kr.

- Vi havde et lidt svagere efterår, end vi havde forventet. Der var et væsentligt projekt, der blev udskudt i august og faktisk resten af året, og det kostede ungefähr 10 mio. kr. i omsætning, siger administrerende direktør Klaus Kalstrup, Sjørring Maskinfabrik.

Egenkapitalen sluppet op
Det næste år er meget vigtig for virksomheden. Egenkapitalen blev det seneste år barberet væk og er nu på -3,16 mio. kr. Det betyder, at virksomheden lever på de finansielle partnere og ejernes nåde.

- Fordi vi har en negativ egenkapital, er det allervigtigste, at bank og ejere støtter op om vores plan, og det gør de. Vi skal nok få reetableret en egenkapital, siger Klaus Kalstrup.

Den administrerende direktør peger blandt andet på, at der er så mange gode aktiver i Sjørring Maskinfabrik – herunder evnen til at kunne levere kundespecifikke grave- og læsseskovle til det europæiske marked.

- Det er en langsigtet plan, og vi investerer i ressourcer, der ikke kan afskrives på, og som påvirker resultatopgørelsen med fuld styrke. Vi investerer i konstruktionsafdelingen, i salgsaktiviteter i Europa og effektiviseringsprogrammer internt på fabrikken. Desuden får vi luset ud i urentable kunder, uddyber han.

God start på 2016
Underleverandøren har haft en god start på 2016, hvor top- og bundlinje ligger over budget på nuværende tidspunkt. Det udskudte projekt fra 2015 er kommet i hus, og omsætningsfremgangen skabes primært fra læsseskovle og graveskovle, hvor maskinfabrikken har fået kunder ind af en pæn størrelse. Udviklingen skal sikre et positivt resultat i 2016.

De nye kunder opvejer et fald hos eksisterende kunder, hvor specielt mineindustrien ligger i indeks 25 i forhold til, da industrien var på toppen, forklarer Klaus Kalstrup.

- Vi er ved at få nogle store OEM-kunder ind, som opererer på globalt plan. Hvis vi får kørt de rigtige koncepter på plads, begynder det at batte noget på vores omsætning i 2017, men vi er opmærksomme på, at vi har nogle ekstremt korte ordrehorisonter, fortæller direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078