23948sdkhjf

Skagen-værft nærmer sig milliarden

Karstensens Skibsværft har succes på nybygningsmarkedet.
Ordrebogen bugner med nybygninger hos det lokale værft i det allernordligste af Jylland. Det viser Karstensens Skibsværfts nyeste regnskab, hvor omsætningen er på 971 mio. kr. og resultatet før skat landede på 33 mio .kr.

- Omsætningen hænger sammen med, hvor mange nybygninger vi har, men det er nok den største omsætning, som vi har haft. Vi har en syv-otte nybygninger, som vi har gang i øjeblikket, siger ejer og administrerende direktør Knud Degn Karstensen.

Nybygninger fylder to tredjedele af aktiviteten i Skagen, mens reparationsarbejde er en tredjedel. Begge områder har været i vækst de senere år.

Pelagiske fartøjer fylder ordrebogen.
Værftet har sin styrke på pelagiske fiskefartøjer. I 2016 skal skibsbyggeren levere tre nybyggede pelagiske fartøjer og et inspektionsskib.

- Vi er et værft, der traditionelt bygger skibe til fiskeri i Nordeuropa. Det er især inden for pelagiske fartøjer, og branchen har haft det godt de sidste år. Det hænger også sammen med, hvilke kvoter der frigives, og frigivelserne sker på årlig basis, fortæller den administrerende direktør og fortæller, at værftet derfor også forventer et positivt regnskab i 2016.

Fusion gennemført i august
Direktøren fortæller også, at fusionen med Danish Yacht nu er blevet fuldført. Karstensens Skibsværft overtog kolleger i august, og Danish Yacht-faciliteterne er nu indrettet til anden produktion for størstedelens vedkommende.

- Vi har bibeholdt de positive kompetencer, som værftet havde. Og vi har bibeholdt medarbejderne, men de laver mere fiskefartøjer end komposit i dag. Det er blandt andet medarbejdernes glasfiberkompetencer, som vi forsøger at bibeholde, siger Knud Degn Karstensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345