23948sdkhjf

Norsk kapitalfond hamstrer danske vindvirksomheder

Nordiske Verdane Capital VIII har netop gennemført sin største handel i Danmark nogen sinde. Tre danske vindvirksomheder er nu kommet på nye hænder.
Den nordiske kapitalfond Verdane Capital VIII (Verdane) køber tre globale virksomheder i vindmølleindustrien med hovedkontorer i Danmark: Jyske JSB Group og Polytech samt Jupiter Group på Sjælland.

Hermed sætter Verdane trumf på sin aktive strategi for det danske marked og varsler samtidig flere danske opkøb.

Løftes til næste niveau
De tre virksomheder, der indtil nu har været ejet af blandt andet danske Pentaco Partners, producerer alle produkter til verdens ledende vindmølleproducenter – herunder Vestas, Siemens og GE. Virksomhederne har hoveddkontor i henholdsvis Ringkøbing, Bramming og Køge, men har også produktionsfaciliteter i Polen, Kina samt i USA.

- Som nye ejere ser vi frem til at arbejde sammen med ledelsen i JSB Group, Polytech og Jupiter Group og bidrage til, at virksomhederne kan løfte sig til det næste niveau med fokus på fortsat innovation og vækst i Danmark og udlandet. Alle tre selskaber har udviklet sig positivt, og vi tror på, at de strategiske initiativer, vi går i gang med, kan forløse et yderligere potentiale, siger Emanuel Johnsson fra Verdane Capital Advisors’ investeringsteam.

Alle tre virksomheder har oplevet kraftig vækst de sidste tre år og har tilsammen 1.500 medarbejdere.

Sælger: Den rette køber til at skabe videre vækst
Også hos den sælgende part er der tilfredshed med, at de tre virksomheder nu overgår til Verdane.

- Alle tre virksomheder har udviklet sig, som vi har ønsket, og de viser alle tilfredsstillende finansielle resultater. Men tidspunktet er nu det rigtige for de tre virksomheder til at skifte gear. Verdane kommer med stor erfaring og kan bidrage med stærke kompetencer til at drive en videre global ekspansion i alle tre virksomheder. Vi har lagt vægt på, at Verdane fortsat vil udvikle virksomhederne uden for landets grænser, men i ligeså høj grad i Danmark, hvor ledelsen, produktudviklingen og den avancerede produktion finder sted. Derfor ser vi også frem til at følge virksomhederne fremover, siger Thomas Bechmann, partner i Pentaco Partners.

Stort potentiale i det danske SMV-segment
Verdane Capital Advisors, som har kontorer i Oslo, Stockholm og Helsingfors, trådte sidste år ind på den danske kapitalscene med en aktiv strategi om at lave opkøb blandt danske små og mellemstore vækstvirksomheder.

- Vi følger med interesse små og mellemstore danske vækstvirksomheder inden for energi, teknologi, avanceret industri og e-handel, hvor vi i Verdane har et særligt branchekendskab, og hvor vi oplever, at Danmark har en førerposition. Vores grundforudsætning for et opkøb er selvfølgelig, at der skal være ræson og et godt vækstpotentiale i kerneforretningen, og det er ofte blandt de små og mellemstore virksomheder, vi finder opkøbsemner, der kan have gavn af en strategisk, ejermæssig og kapitalmæssig forandring, siger Pål Malmros, partner i Verdane Capital Advisors.

Ifølge Verdane Capital Advisors har danske virksomheder en sjælden kombination af stærk iværksætterkultur, kommerciel forståelse og et godt stabilt hjemmemarked.

- Det giver vores team et solidt udgangspunkt i arbejdet med at bringe virksomhederne fra lokal succes til at blive globale spillere, siger Pål Malmros.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329