23948sdkhjf

Dansk aftryk på belgisk smelteværk

Filtersupport ApS og PJ Industrimontage er i gang med at installere to filtre hos belgiske Metallo-Chimique.
Metallo-Chimique er for øjeblikket i gang med at opføre et nyt anlæg til en værdi af 36 mio. euro. Virksomheden genanvender metaller og får et restprodukt i form af slagge, som man sælger til vejbelægning.

Renheden på slaggerne har dog ikke været optimal, og det skal det nye anlæg råde bod på. Selve anlægget leveres af svenske Scanarc Plasma Technologies, men der er også et markant dansk aftryk.

Slagelse-virksomheden Filtersupport har nemlig stået for projekteringen af filteret til anlægget, og nordjyske PJ Industrimontage står for installationen af filteret nede i Belgien.

- Slaggen har haft et højt indhold af zinkoxid, og det har de ikke rigtig kunnet få ud. Derfor har ikke fået så meget for slaggen. Det nye anlæg skal hive zinkoxiden ud af slaggen, forklarer projektleder Claus Madsen fra Filtersupport, som så kan sælges.

- Slaggen er 220 grader, når den kommer ud til vores posefilter, hvor zinkoxiden bliver hevet ud. Det skal videre til en silo, hvor det ikke må være mere end 80 grader, så der har vi to kølesnegle, som skal køle zinkoxiden ned. Derudover har kunden også købt et hygiejnefilter af os, der suger støv ud fra bygningen, uddyber han.

Udover projektering af filtrene har Filtersupport også leveret tilhørende kanaler, ventilatorer, skorstene, platforme og så videre.

- Filtrene er specielle, fordi de er 6 meter i diameter og 20 meter høje. De bliver bygget og svejst op i sektioner, for at vi kan transportere dem. Der er 556 poser i filtrene. På det ene filter er poserne 8 meter lange og på det andet 9 meter lange. Så vi har et filterareal på næsten 2.000 kvadratmeter, siger Claus Madsen.

Til at installere filtrene i Belgien har Filtersupport hevet en trofast samarbejdspartner ind i form af PJ Industrimontage fra Aabybro.

- Vi startede nede i Belgien i uge 3 og forventer at være færdig i midten eller slutningen af juni. Vi får filtrene herned i samlesæt, og så er vores opgave at få det til at virke. Det er en stor opgave for os, men det er dog ikke det største, vi har lavet, fortæller Peter Andersen, der er direktør hos PJ Industrimontage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093