23948sdkhjf

Bramming Plast-Industri solgt til kapitalfond

Blue Equity har netop etableret sin anden fond, Blue Equity II, og første investering i den nye fond er allerede på plads.
Blue Equity II’s etablering sker i naturlig forlængelse af den første Blue Equity fond, hvor fondens kapital er fuldt investeret gennem investering i 11 virksomheder. Investeringsfokus i Blue Equity II vil være i tråd med hidtil, med fokus på mindre danske virksomheder med stærke kompetencer og gode ledelser og med omsætning på 20-250 mio. kr.

Første investering i Blue Equity II er faldet på plads samtidig med etableringen. Fonden investerer i BPI, der med hovedsæde og fabrik i Bramming, udvikler, producerer og sælger løsninger i skum til private og offentlige virksomheder. BPI har kunder indenfor en bred vifte af industrier, blandt andet transport, sundhed og medico, bygge og anlæg samt design og teknologi. BPI har produktion i Danmark og Polen og servicerer kunder i mere end 20 lande.

Bramming-virksomheden blev grundlagt af John Feldt i 1971, og i 2007 kom kapitalfonden Maj Invest Equity med i ejerkredsen. Ledelsen i BPI vil fremadrettet fortsat være betydelige aktionærer. Ejerkredsen vil bestå af Blue Equity, ledelsen og nøglemedarbejdere.

Plastvirksomheden omsætter for 250 mio. kr. og har 400 medarbejdere. BPI-koncernen realiserede i 2015 endnu et rekordresultat med et EBITDA på godt 27 mio. kr.

- BPI har en dygtig ledelse, kompetente medarbejdere og en stærk produktportefølje, som danner et godt udgangspunkt for den fortsatte udvikling af BPI. Vi ser frem til i fællesskab at fortsætte den positive udvikling. BPI’s ledelse har med kundefokus, løbende produktudvikling og et effektivt forretningssystem opbygget en kernesund virksomhed med et godt fundament til videre vækst. Vi glæder os til samarbejdet og ser frem til at bidrage til videreudviklingen af BPI, udtaler Thomas Bonde, partner i Blue Equity.

- Ejerskiftet giver mulighed for at accelerere vores vækst, ekspandere yderligere internationalt og sætte mere tryk på salgsindsatsen. Jeg glæder mig til samarbejdet med Blue Equity. Vi får en kapitalstærk partner, der deler vores værdier og som giver os et godt fundament til fortsat profitabel ekspansion. Vi ser frem til i fællesskab at bringe virksomheden til næste niveau, udtaler Jesper Brix, administrerende direktør i BPI.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471