23948sdkhjf

Ny formand for DIRA vil samle branchen

DIRA's nye formand, Nils Knudsen, er hverken integrator eller udvikler, men samler. Som administrerende direktør i PlusCoat ved han, hvad automation kan. Medlemmerne i DIRA melder om travlhed og efterspørger kvalificeret arbejdskraft
For et par år siden blev Dansk Robot Netværk DIRA's nye formand Nils Knudsen i sin egenskab af administrerende direktør for PlusCoat inviteret med til et fyraftensmøde i DIRA. Og det blev lidt af en øjenåbner for Nils Knudsen og PlusCoat, som leverer totalløsninger indenfor industriel overfladebehandling.

Siden fyraftensmødet har den fynske virksomhed haft øget fokus på mulighederne indenfor automation, og Nils Knudsen har klare mål for automatisering.

Fra få gram til 30 tons
PlusCoat leverer flere forskellige former fra vådlakering over sandblæsning til zink-phosphatering. Lige så varieret er de metaldele, der skal behandles. Virksomheden behandler i princippet alt i metal fra søm- og skruehoveder til belægningsplader til huse, og de største emner til recycling vejer op mod 30 tons.

- Mit mål er meget større fleksibilitet, så vi også kan klare småordrer på 25-50 styk og de helt store emner, siger Nils Knudsen til AutomationsFokus.

Inspiration og viden skal deles
Som formand for Dansk Robot Netværk håber han, at andre virksomheder og ledere får samme positive erfaringer gennem DIRA.

- Selvom vi på nogle punkter er konkurrenter, kan alle i branchen lære noget af hinanden, siger Nils Knudsen, som nævner fyraftensmøder i DIRA og Teknologisk Instituts OpenLab arrangement i maj, som nogle af de steder, hvor virksomheder kan mødes til inspiration og vidensdeling.

Travlhed kræver uddannelse og tillid
Nils Knudsen tror på en lys fremtid for den danske robotindustri, og medlemmerne af DIRA melder om tryk på kedlerne. Men skal den positive udvikling fortsætte kræver det løsninger på to store udfordringer.

For det første mangler branchen kvalificeret arbejdskraft.

- Selve betjeningen af udstyret kan forholdsvis hurtigt læres. Til gengæld halter det indenfor udvikling, opsætning og integration, siger Nils Knudsen, som dog hilser uddannelsesinitiativer som Teknologisk Instituts uddannelse til AutomationsNavigatør velkommen.

Den anden store udfordring rammer især nye og mindre virksomheder.

- Mange mindre virksomheder vil gerne investere i robotter og automation, men de mangler tillid hos pengeinstitutterne, siger Nils Knudsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.571